HomeSocietatAlfons Montserrat reclama a la Generalitat que els municipis puguen cobrar la...

Alfons Montserrat reclama a la Generalitat que els municipis puguen cobrar la totalitat de les ajudes dels aiguats de 2018

El diputat i president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Alfons Montserrat ha mostrat la seua preocupació per la possibilitat que els ajuntaments de les Terres de l’Ebre no puguen cobrar la totalitat de les ajudes pels aiguats de 2018. Ho ha fet a la Comissió de Territori del Parlament on s’ha debatut una Proposta de resolució que reclamava el pagament pendent dels diners acordats als municipis afectats pels aiguats. Montserrat ha manifestat que “diferents municipis de les Terres de l’Ebre reivindiquen que es puguen modificar les condicions i criteris de l’atorgament per poder acollir-se a les ajudes i aprofitar-les en la seua totalitat”.

Al principi de la seua intervenció ha explicat que en una reunió a la Delegació del govern de la Generalitat de les Terres de l’Ebre es va fer saber als ajuntaments afectats pels aiguats que les quantitats econòmiques que rebrien en concepte d’ajuda serien diferents de les que la subdelegació del govern espanyol els havia anunciat, perquè s’aplicarien uns criteris diferents i més restrictius. Fet que va crear una certa alarma entre els alcaldes.

“Conec la situació del meu municipi, Alcanar, i sé que en aquests moments, amb els criteris que s’han fixat, poden haver-hi seriosos problemes per poder acollir-se a les ajudes” ha dit el diputat.

Montserrat ha recordat que “hi ha diversos alcaldes que han sol·licitat una reunió a tres bandes amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona i el Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre per aclarir els criteris de les ajudes i perquè s’han canviat els imports que havien de rebre”. El diputat ha comentat que les obres fetes pels ajuntaments amb recursos propis o amb la brigada municipal, o bé per a reparar els camins de terra; no són objecte de subvenció.És per això que segons Montserrat “cal que es puga fer la reunió, així com flexibilitzar i uniformitzar els criteris per acollir-se a les ajudes perquè seria greu que les Terres de l’Ebre, un territori com amb un cert dèficit estructural d’infraestructures, una vegada que hi ha aquestes ajudes no es puguen aprofitar totalment”.

D’altra banda ha insistit en la importància de la reclamació dels alcaldes perquè “la feina que es faci ara per consensuar els criteris de les ajudes també serviria després per a aprofitar el 100% de les ajudes pendents per les afectacions del temporal Glòria”.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 79 = 89

Últimes notícies