HomeTerres de l'EbreAmpliació · CCOO demana que s'investigui què ha fallat a Padesa...

Ampliació · CCOO demana que s’investigui què ha fallat a Padesa perquè el brot de Roquetes s’hagi reproduït també a Amposta

TERRES DE L’EBRE // CCOO considera “intolerable” que la direcció de Padesa encara no s’hagi reunit amb els representants legals dels treballadors i el comitè de seguretat i salut laboral per abordar el brot de covid-19 que afecta la planta d’Amposta. El sindicat demana una investigació sobre “què ha passat i què s’ha fet malament” i que es prenguin les mesures adients, en coordinació amb el comitè d’empresa. “Alguna cosa ja es va fer malament a Roquetes i a Amposta no hauria d’haver tornat a passar”, ha dit José Manuel Martín, secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona. El sindicat assegura que Padesa dona una mascareta quirúrgica per dia als treballadors que per torns de 8 o 10 hores seria insuficient.

Martín ha explicat que els representants sindicals dels treballadors de Padesa Amposta no han rebut encara cap “informació directa” sobre el brot de covid-19 que afecta la planta i només se’ls ha traslladat, per escrit, la informació que s’ha traslladat a la premsa. “No s’han reunit amb el comitè d’empresa i no els expliquen res. Hem reclamat una reunió d’urgència per acordar quines mesures preventives s’han de prendre davant d’aquesta situació perquè és evident que alguna cosa s’ha fet malament”, ha denunciat el secretari general de CCOO d’Indústria a Tarragona. “Ja es va fer malament a Roquetes, amb més de 300 positius, i aquí a Amposta ja no hauria d’haver passat”, ha lamentat.

El sindicat ha assegurat que “fa dies” que es demanava un canvi a Padesa sobre la dotació de mascaretes. Expliquen que l’empresa dona una mascareta quirúrgica per persona i dia, caixes de 30 mascaretes mensuals per treballador. Martín ha apuntat que aquestes mascaretes “tenen una vida útil de 4 hores” i que en “ambients laborals com els que treballen ells, d’humitat i altres”, el seu ús encara hauria de ser més curt. CCOO havia demanat que “com a mínim” donessin dos mascaretes per cobrir els torns de 8 hores.

Amb l’aturada de Roquetes, una fase d’aquesta planta s’estava produint a Amposta i alguns treballadors han ampliat la jornada a 10 hores. “Feien 10 hores amb una mascareta quirúrgica que en dura 4. Aquesta és una de les coses que estem segurs que s’han fet malament i que ja reclamàvem i volem que s’investigui quines són les causes del brot i que es prenguin les mesures adients perquè no torni a passar, però que es faci en coordinació amb els representants legals dels treballadors”, ha reclamat. Des de CCOO no es descarta denunciar el cas a Inspecció de Treball.

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies