HomeSocietatAmposta homenatja l’artista i activista social Mari Chordà amb una plaça amb...

Amposta homenatja l’artista i activista social Mari Chordà amb una plaça amb el seu nom

Visiblement emocionada, Mari Chordà va presidir dijous 28 a la tarda l’acte de col·locació de la placa a la plaça de davant del Centre d’Arts Visuals lo Pati que ara ja du el seu nom.  Un reconeixement a la seua trajectòria com a artista multidisciplinària, destacant com a pintora, però també com a escriptora i poeta i escultura, i activista social i feminista.

Chordà va aprofitar per a reivindicar la cultura com una eina completament necessària per a garantir la llibertat de les persones i va posar en valor allò que va suposar la creació del Llar en ple franquisme. “Estic convençudíssima que al Llar ens vam fer més persones”, va dir.

En el seu discurs va aprofitar també per a reivindicar la necessitat que hi haja més noms de dones que siguen protagonistes dels carrers. “Ens calen més noms de dones al nomenclàtor, va dir; no han de ser ni santes ni reines, i potser tampoc artistes. Poden ser també arrossaires, cuineres, modistes…,”, va assenyalar.

Chordà, acompanyada per amistats i persones del món de la cultura de la ciutat, va treure pit del fet de ser ampostina. “Haver nascut a Amposta és un honor que agraïsc als meus pares”, va dir, i va recordar les necessitats que aquests reconeixements a persones rellevants per a la vida de la ciutat s’han de fer en vida.

La comissió del Nomenclàtor va proposar posar nom de Mari Chordà a aquesta plaça de la ciutat després que una estudiant de segon de batxillerat, Eulàlia, presentés una instància fent constar que a la ciutat hi havia molt pocs noms de dones. Va suggerir el nom de Mari Chordà perquè el seu treball de recerca se centrava en la seua figura com artista i activista.

Després dels parlaments i destapar la placa, l’acte va cloure amb música i un breu recital per part de diversos membres dels dimarts al llar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies

-->