HomeSocietatAmposta impulsarà la transformació digital del comerç gràcies als fons Next Generation

Amposta impulsarà la transformació digital del comerç gràcies als fons Next Generation

En l’edició en paper número 1.058 del Setmanari l’Ebre avançàvem que Amposta rebrà al voltant de 500.000 euros provinents dels Fons Europeus Next Generation que permetran guiar les empreses locals i el mercat municipal cap a un model de comerç de proximitat tecnològic. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Comerç i Mercat Municipal, implementarà diverses actuacions que es preveuen en el pla de dinamització ‘A la Vora’, projecte que té l’objectiu d’enfortir el teixit empresarial i ajudar-lo a dotar-se d’eines competitives per a enfrontar-se als reptes actuals, i al qual s’ha concedit esta ajuda.

‘A la Vora’ treballa en sis àmbits principals, que a més de treballar esta transformació també incidixen en altres aspectes, com la inserció laboral o l’adaptació dels espais. Així, hi ha actuacions centrades en la transformació digital i del punt de venda, com la instal·lació de taquilles intel·ligents ‘Click and Collect’ o la instal·lació de wifi. D’altra banda, en relació amb la sostenibilitat i l’economia circular, es proposen accions com el repartiment amb vehicle elèctric, una proposta lligada a la reinserció laboral, una campanya de creació d’envasos i bosses reutilitzables o la renovació d’aire amb ventiladors.

Pel que fa a l’eix de cadena de subministrament i traçabilitat, es treballa en la promoció de productes de la zona amb l’etiqueta ‘Reserva de la Biosfera’, que s’aplicarà tant als paradistes de l’interior del mercat, com als de les parades a l’exterior els dimarts i dissabtes. Finalment, els dos àmbits restants són la formació i la sensibilització, que tenen el propòsit de preparar els comerciants per als reptes digitals i energètics i la cartelleria tant de l’interior de mercat com a la via pública. Així mateix, per a fer este document i per a continuar avançant cap al nou model, hi ha un pes de l’estudi de dades. En este sentit, l’any passat la regidoria, amb el suport de l’assessor en dinamització del comerç urbà i professor de la Universitat de Girona (UdG), Oriol Cesena, va crear el cens de l’activitat comercial amb el propòsit de tenir una foto del comerç local dividit per sectors, conèixer l’estructura de l’espai comercial de la ciutat i enfortir-lo, i així continuar treballant en polítiques que enfortisquen el comerç. D’altra banda, es preveu l’anàlisi per a conèixer els visitants i el seu perfil, crear patrons de mobilitat i així poder crear franges horàries per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

La regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho, celebra esta ajuda, que permetrà continuar impulsant iniciatives per a la transformació digital i energètica en l’economia local. “Hem plasmat tot el projecte ‘A la Vora’ als fons europeus. No ha estat un projecte fruit de la improvisació. Ens han atorgat esta subvenció dels fons Next Generation sobre un projecte en què fa temps que estem treballant, i estos seran una palanca que ens espentejarà”.

Els fons Next Generation estan destinats a la recuperació després de la pandèmia i a fomentar el creixement econòmic i la creació de noves oportunitats. Estos fons europeus, canalitzats pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, han valorat el projecte ‘A la Vora’ com el quart millor dels que s’han presentat a l’Estat, i li han atorgat una puntuació de 83 sobre 100.

Evolució de l’Amposta Market

El 2019 la regidoria de comerç va crear la plataforma de venda digital ‘Amposta Market’ amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local i adaptar-se als canvis provocats per la irrupció digital. En un primer moment, la iniciativa també oferia formació en matèria de xarxes socials o recursos en línia i gestió de recursos digitals. Ara, esta eina es transformarà en Amposta Shopping i inclourà novetats que milloraran la comunicació entre el venedor i el comprador i altres aplicacions per a millorar l’experiència de compra, a més de noves oportunitats formatives.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 18

Últimes notícies