HomeSense categoriaAmposta posa en marxa el nou contracte de neteja, que busca “l’excel·lència”...

Amposta posa en marxa el nou contracte de neteja, que busca “l’excel·lència” en el servei

El dia 1 d’agost va entrar en vigor el nou contracte de neteja viària i manteniment d’espais verds d’Amposta, adjudicat a l’empresa Urbaser i valorat en 6 milions d’euros, a raó d’1,2 milions anuals durant 5 anys. El nou contracte quadriplica el pressupost en neteja a la ciutat a l’espera que represente un canvi substancial i capgire la situació de la neteja a la ciutat. “Amb el nou contracte dotem la ciutat del servei que necessita”, ha assegurat l’alcalde, Adam Tomàs, que ha recordat que fins ara només es disposava de dos màquines escombradores, totalment obsoletes, per a tota la ciutat i els nuclis aïllats. “Anàvem sota demanda i només es netejava aquells carrers on hi havia queixes”, ha reconegut l’alcalde, que ha insistit que amb el nou contracte “hi haurà un canvi de mentalitat ja que tindrem un servei de neteja integral. Passem de zero a cent”. Així amb el nou contracte s’ha ampliat àmbits d’actuació, freqüències, maquinària i personal dedicats al servei de neteja. 

 

Neteja a tot el terme municipal 

Un dels canvis que representa el nou contracte és que té com a àmbit d’actuació tot el terme municipal: Amposta ciutat, polígons (Tosses i l’Oriola), Poblenou del Delta, Eucaliptus, Favaret i Balada. Això implica per exemple que Poblenou disposarà d’un equip permanent de neteja i jardineria, amb magatzem, una màquina pròpia i la destinació d’un operari jardiner.

El nou servei també implica un increment notable quant al personal ja que s’ha passat de 8 a prop de 30 operaris de neteja i hi ha hagut una inversió de mig milió d’euros en la compra de nova maquinària: tres escombradores de mitja capacitat; una escombradora d’alta capacitat; un camió  baldejador; quatre bufadors elèctrics; un aspirador elèctric de residus urbans; quatre vehicles; una furgoneta elèctrica; dos carrets de neteja viària; i una hidronetejadora d’alta pressió.

Este dijous s’ha presentat oficialment el nou servei que incorpora una nova imatge corportiva amb el lema “Cuidem Amposta”. “Volem que tothom s’impregne d’este missatge. Cuidem Amposta en tots els sentits i això vol dir recollir un paper o una fulla i, si cal, tirar al contenidor les bosses que algú ha dipositata  fora. Hem de cuidar-ho tot perquè tenim un projecte comú que és Amposta”.

 

Vuit mesos de retard

L’entrada en servei del nou contracte s’ha retardat vuit mesos, ja que l’adjudicació va estar impugnada per l’altra empresa licitadora del contracte, finalment però el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha acabat donant la raó a l’Ajuntament d’Amposta. “S’ha acabat donant la raó a l’Ajuntament, la licitació i l’adjudicació estaven ben fetes. però la impugnació ho ha acabat retardant tot molt”, ha recordat l’alcalde. De fet, el contracte havia d’entrar en vigor l’1 de desembre del 2018 i ho ha acabat fent vuit mesos després.

Tomàs ha recordat que el contracte que hi havia estava obsolet i que el nou  implicarà “un canvi important” a la ciutat. “Passem a un contracte millor i ja hem transmès a l’empresa que busquem l’excel·lència en el servei. Serem molt estrictes perquè el plec de clàusules ens ho permet”. i és que el contracte inclou mesures de control de qualitat i penalitzacions si hi ha incompliments

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 74

Últimes notícies