HomeSense categoriaAnnabel Marcos lamenta l'actitud dels sindicats en l'acord del nou sistema de...

Annabel Marcos lamenta l’actitud dels sindicats en l’acord del nou sistema de telebreball de l’Administració

TERRES DE L’EBRE/ El personal de l’Administració podrà teletreballar tres dies a la setmana durant l’etapa de l’anomenada represa. La plantilla s’ha de reincorporar completament en aquest període en un règim de torns, combinant la modalitat presencial i la feina a distància. Així, la voluntat de l’executiu català és potenciar aquesta forma de relació laboral que, en el cas de famílies amb fills menors de 14 anys o persones a càrrec, pot arribar a ser de cinc jornades setmanals. Amb tot, l’executiu encapçalat per Quim Torra tirarà endavant la proposta sense el vist-i-plau dels sindicats, atès que la reunió que ha mantingut aquest divendres amb els representants dels treballadors a la Mesa General de l’Empleat Públic (Mepagc) ha acabat sense acord.

La plantilla s’ha de reincorporar completament en aquest període en un règim de torns, combinant la modalitat presencial i la feina a distància

El Govern també implantarà la possibilitat d’acollir-se al teletreball parcial, és a dir, jornades diàries que combinin un mínim de cinc hores de treball presencial amb la possibilitat de fer teletreball durant la resta de la jornada.

La distribució de les hores de teletreball haurà de respectar la franja horària de disponibilitat acordada. La resta de jornada en règim de teletreball admet una flexibilitat total, respectant les pauses i els descansos entre jornades.

Segons especifica el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, el personal que presti serveis en aquesta modalitat té dret a la desconnexió digital i se li ha de garantir, fora de la franja horària de disponibilitat establerta, el respecte al seu temps de descans i a la seva intimitat personal.

Pel que fa a les mesures de seguretat als centres de treball, s’ha de garantir el manteniment d’una distància física interpersonal de seguretat d’1,5 metres, amb l’equivalent a un espai de seguretat de 2,5 metres quadrats per persona. Aquesta distància també s’haurà de respectar en les reunions presencials i en les activitats formatives, així com les mesures de seguretat i higiene.

En els serveis d’atenció al públic presencials a més de la cita prèvia i de les distàncies de seguretat interpersonal, caldrà respectar el límit d’aforament. També s’hauran de respectar aquests límits en espais tancats i s’hauran de fer els processos selectius i de provisió de llocs de treball sense que es generin aglomeracions.

Finalment s’establiran mesures de prevenció davant de casos sospitosos de covid-19. Els afectats no hauran d’acudir al centre de treball i podran teletreballar mentre estan en aïllament domiciliari sempre que el seu estat de salut ho permeti.

El Govern critica la postura sindical

A la sortida de la reunió, la secretària d’Administració i Funció Pública, Annabel Marcos, ha explicat que les mesures que adoptarà l’executiu són “totalment necessàries” en el marc de la pandèmia, i ha lamentat que els sindicats no les hagin volgut pactar.“No podem entendre el posicionament de les organitzacions sindicals, que en altres comunitats autònomes i sobretot a l’estat espanyol han signat acords no treballats amb la profunditat ni la intensitat amb que nosaltres hem preparat aquesta nova instrucció”, ha afirmat Marcos.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 48

Últimes notícies