HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catAquest Nadal, comprem a casa

Aquest Nadal, comprem a casa

Som a les portes d’unes de les festes de Nadal més estranyes i complicades que mai hem viscut. Els efectes de la pandèmia ens porten a haver de mesurar amb molta cura quines trobades podem fer durant aquests dies. Una vegada més, cal apel·lar a la prudència de tothom per actuar amb responsabilitat i evitar, tant com puguem, exposar-nos a un possible contagi.

Falta molt poc perquè la vacuna comenci a ser administrada al nostre país, i que, progressivament, puguem anar allunyant el perill que ens sobrevola mentre no posem fre al coronavirus. Que puguem viure un canvi de tendència que ens retorni la il·lusió, ara més afeblida.

El Nadal d’enguany serà, doncs, necessàriament diferent. És un Nadal de transició. Però tot i això, és Nadal. I per tant, és moment de celebrar-lo: recordant les tradicions però adaptades al moment actual. Els qui tinguen més fortuna, podran reunir la família en grups petits al voltant de la taula. Alguns optarem pel retrobament familiar gràcies a les noves tecnologies i les videoconferències. Altres hauran d’esperar a saludar-se en persona més endavant, quan les circumstàncies permetin fer reunions de més persones. Arribaran moments millors en els quals podrem recuperar els costums familiars, tinguem-ho present i no arrisquem.

En una situació com aquesta, qui també ho està patint és l’activitat econòmica de la nostra ciutat. Especialment, els sectors de l’hostaleria i la restauració, que malauradament són uns dels primers afectats per les mesures restrictives, quan les xifres de contagis marquen una línia a l’alça.

Novament se’ls assenyala com una explicació a l’augment de casos, quan realment hauríem de ser conscients que si es produeixen positius és perquè en alguns casos no es mantenen la mesures de precaució adequades en les relacions quotidianes. I, per tercera vegada, les normes dictades pels governs amb les competències en salut, en aquest cas la Generalitat, generen una situació de crisi econòmica a aquestes activitats que no va acompanyada des del primer moment dels fons necessaris per part de qui dictamina les mesures. En definitiva, una nova situació injusta envers el sector.

La ciutadania de Tortosa, i en general la de tot el país, hem de ser conscients que l’activitat del sector serveis és una part indispensable de la nostra activitat econòmica. Que quan aquest sector és dinàmic, també ho és la resta de la nostra economia. Per tant, hem de procurar entre tots reactivar la roda, com més aviat millor, i fer-ho només és possible confiant en el nostre teixit comercial i de serveis. En les botigues i empreses de Tortosa. Comprar a casa és enriquir la nostra ciutat, les nostres famílies, les nostres amistats. Tenim una ciutat que disposa d’una àmplia oferta que ens permet comprar allò que necessitem sense haver de recórrer a altres vies. Aprofitem-la i beneficiem-nos-en tots plegats.

Estic convençuda que el 2021 serà un any millor que el que som a punt de deixar enrere. Serà l’any que podrem marcar el punt d’inflexió per reduir la perillositat de la malaltia. Fins aquest moment, cal que no ens confiem i que seguim mantenint la prevenció en totes les situacions.
Mentrestant, que tingueu molt bones festes. Que tingueu molt bon Nadal. I que l’any nou ens porti molta salut per a tots.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 81

Últimes notícies

-->