HomeCultura‘Artista de Poble’ de Lo Pati reivindica la pintura contemporània amb...

‘Artista de Poble’ de Lo Pati reivindica la pintura contemporània amb cinc artistes emergents de l’Ebre

Este dissabte, a les 19 h, Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre inaugurarà, a Amposta, la nova exposició Artista de poble, una mostra que pretén reivindicar la pintura contemporània a través del recull d’obres de cinc artistes ebrencs: Cristina Torta (Amposta, 1996), Ivan Forcadell (Alcanar, 1993), Pepo Moreno (Tortosa, 1985), Aura Roig (Tortosa, 1994) i Hernán en H (Amposta, 1989). Així, i seguint la línia del centre des de la seua fundació, Lo Pati treballa per esdevenir una plataforma de projecció d’artistes emergents vinculats al territori.

“Hem escollit cinc autors que constaten la diversitat creativa de les noves generacions de pintors”, comenta Aida Boix, comissària de la mostra i directora de Lo Pati, que afegix “volem subratllar la seua potencialitat i posar èmfasi en la pintura, una disciplina artística que potser ha estat eclipsada per l’art vinculat a la tecnologia. Així i tot, en els darrers anys la pintura s’ha revalorat com a tècnica i són molts els artistes que estan tornant a utilitzar el pinzell a les seues creacions, tant a escala nacional com internacional”.

La mostra recull obres d’Ivan Forcadell, un artista que entrellaça relats de la seua infància al camp, el folklore, la naturalesa i les relacions humanes. Forcadell ha fet diverses exposicions nacionals i internacionals; i ara, a Artista de poble presenta una peça inspirada en l’entorn de la seua casa de camp de les Cases d’Alcanar.

Pepo Moreno ha passat de treballar la publicitat i el màrqueting -amb companyies com Carolina Herrera, Prada i Paco Rabanne-, a la producció artística. Viu a París, on ha exposat en diverses galeries. Les seues pintures han esdevingut un retrat dels estereotips homosexuals en la cultura pop occidental.

 

L’artista multidisciplinària

Cristina Torta està especialitzada en les arts plàstiques, i la seua obra interactua amb temes en l’àmbit social i l’entorn rural. A l’exposició de Lo Pati presentarà obres que exploren l’empremta d’espais industrials ara deshabitats i que es recreen en textures metàl·liques i de parets degradades.

L’ampostí Hernán en H ha adquirit notorietat com a il·lustrador en els darrers anys -en contes per a nens, jocs de taula i cartells-, i com a creador de la marca Del Terreno, que salvaguarda i dona vida a paraules, frases fetes i expressions i dites populars ebrenques. A Artista de poble, Hernán en H mostrarà la seua faceta més pictòrica.

Aura Roig, que va ser alumna de Leonardo Escoda i Pilar Lanau, té un estil figuratiu, amb colors audaços i vibrants, i la seua obra focalitza en la representació de cossos de dones i en les identitats de gènere no conformes. El desig, la fluïdesa de gènere, els retrats psicològics i emocionals, la sexualitat i els tabús són habituals en els seus quadres. n

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies