HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catAssignatures pendents, pobles que avancen

Assignatures pendents, pobles que avancen

La política municipal de ben segur és la que té un impacte més directe sobre la gent, tant a nivell humà com a nivell de veure canviar i transformar la realitat dels teus carrers, places i espais que tant estimes i has vist créixer, a mesura que un mateix també va creixent i fent camí.

Els pobles avancen, avancem, gràcies a molts factors entre els quals en podem destacar dos; per una banda el factor humà, lligat a la capacitat de créixer i esdevenir més fort resultat de les polítiques orientades als serveis a les persones; a l’atenció al jovent, gent gran i nouvinguts entre altres, i l’altre factor esdevé en la capacitat de seguir-nos dotant d’espais públics on poder desenvolupar-nos tan individualment com col·lectivament.

Si fem un exercici ràpid d’imaginar tres infraestructures, espais o edificis públics que un poble en tota seguretat té des de fa molts i molts anys, és possible que la resposta que ens ve de seguida és: una església, un camp de futbol i una escola. Segurament, si ens fem per segona vegada aquesta pregunta aquí ja anomenaríem, entre altres, el casal de la gent gran, la llar d’infants municipal, les piscines, etc. Totes aquestes instal·lacions són imprescindibles i, així i tot, avui dia tenim assignatures pendents que històricament no han estat tractades amb la prioritat que mereixen.

És el cas de les biblioteques o centres de lectura i els espais adreçats als més joves, paradigma sense dubte, i el meu poble n’és un exemple, d’assignatures pendents que ara per fi podrem fer realitat. Ens convindria preguntar-nos perquè tardem tan sovint a entendre que tant la cultura com el jovent són el futur de totes i tots natros? Com ens podem plantejar arrelar el jovent a casa sense disposar d’espais de treball, trobada o estudi? Com hem de fer més fort i més cohesionat el poble sense un espai on compartir la cultura de manera transversal i gratuïta?

Al meu poble estem fent possible unes millores importantíssimes en un espai municipal del qual en sortirà un espai jove i un centre de lectura i ho fem, com no pot ser d’una altra manera, gràcies a l’Administració, suport sense el qual pobles com Tivenys ens és molt complicat tirar endavant estes millores i també ho fem amb el consens i suport dels nostres veïns i veïnes, qui ara ja fa uns anys ens van ajudar a entendre que teníem esta mancança històrica. Aquest projecte per tant ens cau igual que l’aigua que tant esperàvem i ens hem de felicitar per, ara sí, poder dir que a Tivenys disposarem d’aquestes instal·lacions.

Ara més que mai hem d’avançar de manera decidida sabent que hem de seguir dotant els nostres pobles d’aquestes polítiques públiques que fan realitat i deixen en el passat aquestes mancances històriques; ara més que mai hem de continuar posant en valor des de l’Administració el potencial que ens dona la cultura i tot el que ella representa; ara més que mai hem d’entendre que el futur passa sí o sí per atendre les demandes dels nostres jóvens i per avançar al seu costat.

Eladi Galbe
Eladi Galbe
Alcalde de Tivenys
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 6

Últimes notícies