HomePolíticaAubà demana la correcció de les valoracions cadastrals d’immobles rústics per a...

Aubà demana la correcció de les valoracions cadastrals d’immobles rústics per a usos agrícoles, desvinculant-les de les urbanes

TERRES DE L’EBRE // El senador Miquel Aubà ha reclamat “que es deixi de tenir com a paràmetre de referència, amb relació als valors cadastrals de les construccions rústiques per a usos agrícoles, ramaders i forestals; aquells que s’apliquen a les construccions urbanes”.

Aubà demana “corregir les valoracions cadastrals i que el govern espanyol redacti una ponència específica de valoració d’immobles rústics per als usos agrícoles, amb criteris diferenciats respecte als urbans’.

El senador ha anunciat que ha registrat tres preguntes dirigides al govern espanyol per saber si s’han iniciat els canvis reglamentaris des de la Direcció General del Cadastre per elaborar aquesta ponència, així com el calendari  establert per a la seva redacció. A més també es pregunta per la valoració cadastral del conjunt d’aquestes construccions l’any 2012, abans de la regularització, i avui dia.

Aubà ha recordat que amb el procediment de regularització cadastral que va fer l’Estat entre els anys 2013 i 2016 es va assignar uns valors cadastrals a les construccions per a l’activitat agrícola, ramadera i forestal a partir de l’aplicació de la ponència de valors urbans de cada municipi. Segons ell “això va comportar que els propietaris de les construccions agràries patissin un augment del tribut a pagar sense tenir cap vinculació amb el rendiment de les explotacions, ni amb la realitat dels preus del mercat immobiliari”.

També alerta que “la regularització va comportar als propietaris un augment del seu patrimoni no ajustat a la realitat, a més de l’increment de diversos impostos associats, i de possibles problemes a l’hora d’accedir a beques, ajudes i subvencions.  Així aquells que tenien una bassa de reg, a efectes impositius o de patrimoni, es va passar a considerar com si fos una piscina; i els qui tenien una granja abandonada, o un magatzem agrícola a una nau industrial’.

Aubà ha recordat que l’any 2017 el Congrés de Diputats va aprovar una moció d’Esquerra Republicana on es demanava l’elaboració d’aquesta ponència específica supramunicipal per assignar el valor a les construccions rústiques agrícoles, ramaderes i forestals. Moció que llavors va comptar amb el suport del PSOE i Podemos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 29

Últimes notícies