HomeSense categoriaLa Generalitat finalitza a Deltebre la instal·lació de cinc punts de recàrrega...

La Generalitat finalitza a Deltebre la instal·lació de cinc punts de recàrrega de vehicles elèctrics als ports ebrencs

TERRES DE L’EBRE // L’empresa pública Ports de la Generalitat finalitza al port de Deltebre la instal·lació dels cinc punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als ports ebrencs. Amb el d’avui, s’han instal·lat 5 punts de recàrrega als ports de Deltebre, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d’Alcanar per potenciar la mobilitat sostenible, eficient i neta, als quals s’han destinat 90.000 euros.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, han posat en servei el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de Deltebre. Abans, tots dos s’han reunit amb el patró Major de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Lluís Casanova, i els membres del Cabildo per continuar treballant en el projecte constructiu de la llotja de peix que es preveu licitar al setembre.

En referència als punts de recàrrega de vehicles elèctrics Gómez Comes ha explicat la inversió feta per impulsar la mobilitat sostenible en un moment d’emergència climàtica “hem destinat 90.000 euros en aquests cinc equipaments per ajudar a transformar el model de mobilitat, disminuir els gasos amb efecte hivernacle i continuar lluitant contra el canvi climàtic”.

Deltebre impulsa la mobilitat sostenible

El port de Deltebre disposa del primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics de la població. L’equipament és un punt de recàrrega semiràpida que permet carregar simultàniament dos vehicles amb corrent altern i una potència de 22 kW, amb un temps estimat de càrrega de 2 a 4 hores, segons la bateria del vehicle.

Els usuaris d’aquest nou servei en podran fer ús mitjançant una aplicació específica en qualsevol telèfon intel·ligent, amb un codi QR, present al punt de recàrrega. 

14 ports a tot Catalunya

El projecte que Ports de la Generalitat està duent a terme implica 14 ports de nord a sud de Catalunya, entre els quals els 5 ports de la costa ebrenca. El director de Ports ha afegit: “Impulsem la mobilitat sostenible amb la circulació de vehicles elèctrics de punta a punta de la costa catalana perquè aquest és el  camí per deixar un millor llegat al futur”.

El projecte s’alinea amb el Pla estratègic per al desenvolupament de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC), impulsat per l’Institut Català d’Energia (ICAEN), que ha de convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric.

Llotja de peix al port

El director general de Ports, l’alcalde de Deltebre i el patró major de la Confraria de Pescadors s’han reunit per continuar treballant amb el projecte de la futura llotja de peix que s’ha de construir a dins del port. Un projecte que es preveu licitar durant el mes de setembre i compta amb un pressupost de 500.000 euros.

La llotja de peix al port de Deltebre s’ha de construir per millorar els serveis dels pescadors i  complir els requisits normatius sanitaris i d’higiene. Gómez Comes ha dit que “aquesta és una demanda del sector pesquer de Deltebre en la qual fa temps que hi treballem”. Ha afegit: “Disposem d’un pressupost de mig milió d’euros i confiem que a la tardor la llotja sigui una realitat”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 35 = 38

Últimes notícies