HomePolíticaAubanell: “Europa ha de posar recursos i fer noves lleis per facilitar...

Aubanell: “Europa ha de posar recursos i fer noves lleis per facilitar l’accés a l’habitatge; i que el lloguer o compra sigui assequible”

Joan Aubanell, candidat a les eleccions europees per Esquerra Republicana de Catalunya, ha destacat que un dels problemes més importants i greus que afronta Europa és l’accessibilitat a l’habitatge. “Tothom hauria de poder llogar un habitatge sense patir l’especulació que ha fet pujar el preu dels lloguers, i fins i tot, aspirar a comprar-lo, igual que van fer els nostres pares”. Ha dit, abans de recordar l’efecte negatiu que està tenint la manipulació del mercat i l’especulació financera. “Per això promourem noves lleis europees que eviten que els habitatges siguin inassequibles”. Aubanell ha posat el focus en les dificultats dels joves per accedir a l’habitatge i l’efecte que comporta en la seva emancipació.

De la mateixa manera que van decidir rescatar entitats financeres i bancs, en el cas de l’Estat espanyol més de 60.000 milions d’euros; ara la Unió Europea també hauria de posar recursos per a polítiques habitatge al conjunt de la Unió”. Ha afegit el candidat ebrenc.

Per això des d’Esquerra Republicana es proposa que hi hagi “una estratègia europea que permeti incrementar el parc públic d’habitatge, rehabilitar edificis, evitar l’especulació, afrontar els desnonaments i crear un mercat d’habitatge de preus justos”. Els republicans també demanaran crear un Fons europeu per a garantir l’accés a un habitatge digne, a més d’ampliar l’estoc d’habitatge assequible i habitatge social a Europa. D’altra banda, i d’acord amb l’impuls a una Transició verda i justa, es reclamarà promoure una onada de renovació d’edificis, que ajudi en la lluita contra el canvi climàtic i la reducció dels costos energètics. També s’exigirà afrontar el problema del sensellarisme i donar resposta a les 700.000 persones que dormen als carrers o en refugis sense sostre cada dia a la Unió Europea.

Per acabar el candidat ha destacat la importància del jovent, i el fet que durant l’anterior legislatura s’aconseguís que totes les polítiques europees que s’aprovin a partir d’ara tinguin una elaboració i visió des de la perspectiva dels joves. “Així que estarem vigilants”. Ha afirmat, a més d’anunciar que demanaran prohibir les pràctiques no remunerades del jovent a Europa, i que els joves puguin cobrar per les pràctiques que fan.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 79

Últimes notícies