HomeCulturaBernat Navarro presenta la novel·la d’ambient carlista ‘La número 25’ Premi Sebastià...

Bernat Navarro presenta la novel·la d’ambient carlista ‘La número 25’ Premi Sebastià Juan Arbó

Amb una Biblioteca Marcel·lí Domingo plena de gom a gom, el mestre jubilat Bernat Navarro Porter va presentar el seu últim llibre, La número 25, una novel·la situada en dos èpoques diferents, la del segle XIX i XVII en dos llocs diferents, Tortosa i Vinalesa (València), amb personatges reals i ambientada a la Primera Guerra Carlista.

Tot i ser una novel·la històrica també es troba un espai per a la filosofia i tampoc hi falta l’intriga i la ironia. Està centrada essencialment en la Primera Guerra Carlista per un objectiu molt concret segons Navarro, “perquè crec no s’ha escrit prou sobre el carlisme i per la importància de Tortosa en la guerra carlista malgrat no haver-la patit interiorment“. Segons l’autor, “a Tortosa està el clero que és carlista, una part de la noblesa tortosina que també ho és i que s’aprofita per a reunir-se subversivament. I qui juga un paper predominant és el pagès per mantenir els favors de les terres de conreus”. La recopilació aconseguida a través d’un llibre d’història que fa a València, li permet recollir una sèrie de dades que fan que La número 25 tinga personatges reals, i alguns altres de ficticis, “com a escriptor he volgut respectar la història, però també he anat treballant la ficció per donar-li format a l’obra”.

Entre les novetats que aporta Navarro es troba la desmitificació del general Cabrera, “perquè en definitiva era una persona violenta i masclista, amb una inapropiada utilització de les dones. A les nits fa servir la prostitució i no dubta a matar a les dones que van en ell quan assassinen a la seua mare”. Reconeix que el seu estil busca una estructura fragmentada amb una narració que vol trencar un ordre lineal. Al final confessa que “busca la naturalesa i la condició humana més que el posicionament ideològic”. La número 25, de Cossetània Edicions, està cridat a ser uns dels llibres més venuts al Sant Jordi 2024 a les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 38

Últimes notícies