HomeSense categoriaCap d’Any sense incidents a les Terres de l’Ebre

Cap d’Any sense incidents a les Terres de l’Ebre

El departament d’Interior ha fet balanç de les incidències ocorregudes durant el transcurs de la nit de Cap d’Any i dels serveis i actuacions dutes a terme pels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, el Servei Català de Trànsit, la Direcció General de Protecció Civil i el telèfon d’emergències 112.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha qualificat de “tranquil·la” la nit de Cap d’Any que “ha transcorregut sense incidències destacables”. Pel que fa a aquesta nit, Buch ha destacat que el departament “ha triplicat els agents destinats a trànsit respecte una nit normal”, i ha posat en relleu que no s’ha produït cap accident mortal a les carreteres catalanes.

El conseller també ha agraït “a totes les persones que han treballat durant tota la nit vetllant per les nostres emergències”. Finalment, el titular d’Interior ha recordat que donat que seguim en nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista, “es manté actiu el reforç d’agents fins al dia 6 de gener a Catalunya”.

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut  dinou persones arreu de Catalunya. Cinc d’aquests arrestats ho han estat per motius relacionats amb la celebració de la revetlla de cap d’any. Del total de detinguts, sis han estat per violència domèstica i/o de gènere.

En els diferents controls de les Terres de l’Ebre no han hi hagut incidències destacables.

Pel que fa als controls de trànsit realitzats, els Mossos n’han fet un total de 40 a tot Catalunya. En aquests s’han efectuat un total de 783 lectures d’alcoholèmia, de les quals 53 han resultat positives. D’altra banda, s’han fet 8 controls de drogues, 4 dels quals han donat positiu.

 

Els Bombers de la Generalitat han tingut que fer serveis menors arreu de Catalunya, en una nit que ha estat plàcida pels diferents parcs de bombers.

 

El Servei Català de Trànsit durant la nit de Cap d’Any no s’ha registrat cap sinistre mortal a la xarxa viària interurbana catalana. Tampoc no hi ha hagut cap incidència viària destacada que hagi dificultat la circulació a les principals carreteres i autopistes catalanes, però s’han produït 22 accidents a les carreteres catalanes amb un balanç de 2 ferits greus i 9 lleus.

Segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit (SCT), entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018 a les carreteres catalanes s’han registrat 185 víctimes mortals.

Per part de Protecció Civil de la Generalitat, cap emergència ha requerit l’activació de cap Pla de Protecció Civil. Des del Centre de Coordinació Operativa CECAT s’ha fet seguiment dels diferents actes de massiva concurrència per comprovar que tot transcorria correctament. Cap municipi ha activat el seu pla d’emergències municipal.

 

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 3618 trucades durant la nit de Cap d’Any per incidents relacionats amb la celebració de la festa.

El 47.2% de les trucades (1708) s’han fet per problemes de seguretat ciutadana; el 31.4% (1136 trucades) per necessitat d’assistència sanitària; el 10.2% (368) per comportaments incívics; el 6.3% (228) per incidències de trànsit, i el 4.9% (178) per incendis i rescats

Tot i que les trucades han estat molt repartides tota la nit i matinada, amb una clara baixa a partir de les 08.00 hores del dia 1, la franja horària en que s’han rebut més trucades per incidents vinculats a les diferents celebracions ha estat entre les 04.00 i les 05.00 hores, en la qual s’han atès 389 trucades, entre les 06.00 i les 07.00 hores, s’han atès 388 trucades, i entre les 03.00 i les 04.00 hores, en que s’han atès 381 trucades.

 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 71

Últimes notícies