HomeEducacióCaseres espera que la nova llar d’infants facilite que les famílies s’hi...

Caseres espera que la nova llar d’infants facilite que les famílies s’hi queden a viure i que n’arriben de noves

Des d’este curs escolar 2022-23, Caseres ja disposa de llar d’infants per a escolaritzar els xiquets i xiquetes d’entre un i tres anys. Està situada a l’escola La Gessera – ZER Ports -Algars de Caseres, i, segons explica el director d’este centre, David Poy, actualment hi tenen dos alumnes matriculats, un de P1 i l’altre de P2, en espera d’incorporar-se’n un altre de P1 a l’octubre, quan faça un any. Així, “este primer curs, a la llar d’infants, hi tindrem tres alumnes”.

El fet que Caseres dispose de llar d’infants rural ha estat possible gràcies al conveni que han signat aquelles poblacions de menys de 2.500 habitants amb el Departament d’Educació, que es fa càrrec de sufragar el cost salarial del tècnic d’Educació Infantil (TEI) que ha d’atendre estos alumnes, i els ajuntaments només hauran d’aportar 5.000 € per curs per a implantar els ensenyaments de primer cicle a les escoles, davant dels 30.000 €/any, que apunten des del Govern, que representava per als consistoris menuts tenir una escola bressol.

Davant d’això Poy assenyala que “tenir la llar d’infants a Caseres és molt important pel fet que facilita a les famílies que es puguen quedar al poble a viure, i també a treballar-hi, fins i tot”, però va més enllà, i diu, “això ens obre la població a altres famílies, perquè puguen vindre a Caseres a viure i a establir-se, perquè saben que, des del primer any, els infants poden venir aquí, a l’escola”.

I és que el director del centre apunta que, sovint, “moltes famílies es veien obligades a portar els seus fills a una guarderia més lluny, per exemple, a Calaceit. Això també portava la gent que, a l’hora de decidir on establir-se, normalment famílies jóvens, decidissen marxar a un altre poble que els facilités la vida: des de dixar el xiquet o xiqueta a la llar d’infants fins a poder fer la seua faena. És per tot això que esta implantació s’ha agafat amb moltes ganes i molt d’agraïment per part de les famílies”.

Amb tot, però, lamenta que “l’avançament de curs, sumat a les obres que ha comportat adaptar l’aula d’infantil per a acollir els infants més menuts -posar els lavabos a una altura més baixa, incloure canviadors i crear espais, entre d’altres-, ha comportat que la primera setmana estigués tot per a fer i que hagen arribat els xiquets i encara estiguem en obres”.

Caseres no és l’única població que ha estrenat este servei, sinó també Arnes i Prat de Comte, a la Terra Alta; Miravet, Rasquera i Riba-roja d’Ebre, a la Ribera d’Ebre; la Galera i els Muntells (Sant Jaume d’Enveja), al Montsià; i Aldover, els Reguers i Vinallop (Tortosa), al Baix Ebre.

Així, este curs s’han duplicat les llars rurals infantils a les comarques ebrenques, que han passat de tenir-ne 12 a 23. D’esta manera, l’Ebre s’ha convertit en el territori demogràficament més menut, però amb el percentatge de llars rurals més alt: el 19,3 %.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

76 + = 80

Últimes notícies