HomeEconomiaCatalunya aconseguix un 30 % dels fons europeus per a centrals de...

Catalunya aconseguix un 30 % dels fons europeus per a centrals de biogàs

L’Estat ha adjudicat part dels fons europeus adreçats a la posada en marxa de noves centrals de gas renovable. En concret, de 150 milions d’euros per a esta tecnologia, provinents de fons europeus, l’Estat n’ha adjudicat la meitat -un 74,9 milions d’euros- i 23,4 milions d’euros -prop del 30 %- es destinaran a projectes de Catalunya. L’Ajuntament de Flix ha plantejat un projecte per a posar en marxa una nova central de biogàs, que estaria cofinançada amb capital privat. Des del consistori consideren una bona notícia l’adjudicació d’estos fons i esperen poder obtenir finançament per a tirar endavant el projecte en els propers anys.

El projecte de la nova planta de biogàs a Flix seria similar a la que s’ha aixecat a la Galera, però es troba en fase molt incipient, com asseguren fonts del consistori municipal en declaracions a este setmanari. Tot i això, tot fa pensar que es podrà accedir a finançament europeu per tal de tirar endavant la nova central. L’Estat ha admès, de moment, uns 76 projectes a tràmit, que sumen una potència total de 159,8MW. D’estos, 27 projectes estan situats a Catalunya

Encara és una incògnita, però, saber quin serà l’ajut que es podrà rebre, i que des de l’Ajuntament esperen que siga almenys d’un 40 % del cost total de la central. Segons les previsions incials, els fons podrien finançar uns tres milions d’euros d’un pressupost total que se situaria al voltant dels set milions d’euros. Si s’aconseguix el finançament, des de l’Ajuntament ja han contactat amb diverses empreses que estarien disposades a cofinançar el projecte.

La planta de biometà suposa la creació de gas metà a partir de substrats, principalment procedents de la descomposició de residus orgànics i està considerada com una font d’energia renovable.

Encara no ha transcendit el nombre de treballadors que podria generar la nova planta de biometà, però és una de les línies amb què treballa el consistori per a la reindustrialització després del tancament de la planta de fosfat bicàlcic d’Ercros el mes de desembre passat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 26

Últimes notícies