HomeSocietatLes oficines de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es traslladen a l’antic edifici...

Les oficines de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es traslladen a l’antic edifici després de la seua rehabilitació

Després de cinc fases de rehabilitació, l’antic edifici de l’Ajuntament de Santa Bàrbara recupera una de les seues funcions principals amb el trasllat de les oficines d’atenció al públic. Ara queda reformar el soterrani i la primera planta, a més de cobrir l’espai que les oficines han ocupat durant nou anys.

Avui han reobert les oficines de l’Ajuntament de Santa Bàrbara a la seua ubicació original, a la plaça de l’Alcalde Cid i Cid. Fa nou anys i un mes que es va passar a l’edifici provisional i ahir es va fer tot el trasllat per recuperar l’antic espai.

L’alcalde, Antonio Ollés Molias, explicava que durant el trasllat, realitzat ahir, va funcionar tot a la primera: “hem tornat a l’edifici històric de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, a la plaça Cid i Cid. Avui ho hem pogut tot, menys el mobiliari, que ja estava posat perquè és nou, però tot el que són carpetes, arxius i el més important de tot, ordinadors i el servidor informàtic, que és la clau de tot, ho hem traslladat, ha funcionat tot bé a la primera i demà divendres, dia 14, obrirem a la ciutadania amb normalitat”.

La rehabilitació ha passat per diverses fases per a la millora de les diferents parts de l’edifici: “les tres primeres (fases) van ser de consolidació de l’estructura i la coberta, la quarta fase va ser per a les quatre façanes exteriors, que es va fer fa dos anys, i la quinta fase era habilitar la planta baixa per a poder donar cabuda a les oficines municipals”, amb el soterrani i la primera planta pendents per a properes fases: “per a diferents usos, que està per decidir a veure què farem. Una de les coses evidents és que haurem de fer un saló de plens al primer pis, però a partir d’aquí es poden fer despatxos, arxiu, sala d’exposicions i multiús…”.

Paral·lelament, l’espai que han ocupat les oficines durant estos nou anys queda lliure: “és un espai bastant aprofitable i estem oberts a idees i suggeriments. Natros tenim alguna idea entre mans, però allí, la veritat és que dona molt de joc, és una planta bastant gran, amb seguretat, amb ascensor, al costat d’aparcaments… Un lloc privilegiat per a instal·lar algun servei municipal. No em vull avançar, però algun profit traurem”.

L’edifici de l’Ajuntament de Santa Bàrbara està inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Va ser una iniciativa de l’alcalde Cid i Cid, que li dona nom a la plaça on s’ubica, per a aglutinador els esforços del poble en el moment de major desenvolupament. Es va inaugurar el 4 de desembre de 1909 i el contigu, de Correus, el 1913, que ara forma part de les dependències municipals.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 46

Últimes notícies