HomeSalutClara Prats demana que es revisi el pla de Nadal la setmana...

Clara Prats demana que es revisi el pla de Nadal la setmana d’abans per restringir-lo si l’Rt està per sobre d’1

La investigadora del grup BIOCOMSC de la UPC Clara Prats ha demanat aquest diumenge que es revisi el pla de Nadal la setmana d’abans per restringir-lo si cal si l’Rt està per sobre d’1 i la pandèmia està en creixement. “Una cosa és la intenció que tenen ara, però jo demanaria que la setmana d’abans es revisin tots els plans en funció de quina sigui la situació“, ha dit a Rac1, on ha remarcat que “no serà el mateix tenir una Rt de 0,95 o si hi ha creixement”. “Aleshores entenc que no s’escauria cap de les excepcions que s’han posat sobre la taula”, ha advertit. E paral·lel, Prats ha subratllat que la recomanació actual de dues bombolles i 10 persones per Nadal ha de ser “molt de màxims“.

Així les coses, la investigadora ha remarcat que ara cal veure si la pujada de l’Rt comporta un empitjorament de la pandèmia o bé s’estanca al voltant de l’1. Després d’una frenada “brusca” del descens de casos, ha indicat que el millor escenari ara seria quedar-se entre 0,9 i 1. A més, ha avisat que hi ha llocs on ja estan començant a pujar els casos, i ha destacat la Cerdanya, el Ripollès, el sud del Gironès i l’Anoia.

També ha destacat que aquest pont serà una mica trampós a nivell de dades, perquè dilluns i dimarts es diagnosticaran menys casos. L’ideal des del punt de vista epidemiològic, ha reconegut, hagués estat mantenir la baixada al 0,7 o al 0,8 durant “bastantes més setmanes per tenir una incidència a 14 dies per sota de 100“.

Tenint en compte tot això, ha admès que sí que sembla inevitable una tercera onada però no ha volgut predir quan serà, si a finals de desembre, a principis de gener o a finals. “Com més la retardem millor“, ha dit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies