Susanna Sancho és una ampostina que sempre ha tingut molta estima pel món culinari. Té el seu propi blog de cuina, CocinaconSu, on publica receptes de cuina mediterrània fent servir els productes de proximitat i del territori. Tot amb una visió moderna, adaptada a l’estil de vida actual, aportant alternatives per a vegetarians, vegans o persones amb intoleràncies.
Sancho explica que ve d’una família que sempre ha tingut molt d’afecte per la cuina, i que sempre ha vist que “a casa se li donava molta importància al menjar i a compartir-lo com a mostra d’agraïment”. A més, diu que sempre ha tingut receptaris de cuina a casa i ha estat sempre molt lectora: “M’encantava llegir-los”. Quan se va independitzar i va formar la seua família, anava recollint en una llibreta receptes de membres de la família. Ella manifesta que sempre ha tingut el desig de crear algun projecte al voltant de les receptes.
La redactora del blog se va graduar el passat dissabte del grau de Comunicació de la UOC. “Sempre m’ha agradat el món de la comunicació”, exclama emocionada.
Mentre estudiava la carrera, Susanna va haver de crear un blog per a un treball de la universitat. En aquell moment va ser quan va començar esta aventura.
El 2020 el blog va sortir a la llum, encara que no va ser fins al següent any, el 2021, quan se va publicar la primera recepta.
Sancho explica que sempre intenta donar una mirada holística, centrant-se a abastir molts de sectors com la motivació de voler cuidar el medi ambient, l’estalvi de diners, evitar el malbaratament alimentari, cuidar-se i menjar saludable. Estos són els valors que Susanna Sancho promou en el seu blog de cuina.
“Actualment, un terç dels aliments que produïm acaben a les escombraries, tot per una mala planificació familiar. Si tan sols compréssem el que necessitéssem, se podria evitar. Seria més bo per a la salut del planeta, la nostra salut, la nostra economia. Només hi ha beneficis”, manifesta Sancho.
Susanna creu que és molt important que cada setmana es planifique el menjar, i comenta que ella li dedica “dos hores la tarda del diumenge, i no ho considero una pèrdua de temps inútil, sinó una inversió de temps que millora la salut de la família”. La bloguera indica que amb les presses del dia a dia s’han perdut les ganes de cuinar: “Tots els supermercats estan carregats de baldes plenes de menjars precuinats, comportant una gran quantitat de deixalles i plàstics que van a la brossa. Després ens pugen la taxa d’escombraries i ens queixem, però és per això”.
A més del blog, també oferix tallers de cuina i presentacions per a ensenyar les seues receptes, unes més complexes i d’altres més simples, a qualsevol persona que estiga interessada a innovar culinàriament. El passat 18 de desembre, va oferir una presentació a la Biblioteca Sebastià Joan Arbó d’Amposta.
“És un projecte viu, en continu creixement. La meua família sempre està expectant, a veure què cuinaré la pròxima setmana”, conclou.