Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) han començat este dilluns el primer tractament contra les larves de mosquit en espais naturals del delta de l’Ebre. Després del temporal i les pluges dels últims dies el Delta està excepcionalment inundat i el COPATE considera imprescindible este primer tractament. “Els mosquits no entenen de confinaments i els tractaments s’han de dur a terme quan són necessaris per a evitar la proliferació de larves i que els mosquits condicionen la convivència humana als municipis deltaics”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.
El tractament contra les plagues es considera un servei essencial, per la qual cosa els tècnics del COPATE s’han coordinat amb la direcció general de Protecció Civil i avui s’ha pogut iniciar el primer tractament contra el mosquit en espais naturals. Un tractament que s’allargarà dos o tres i dies i en què s’actuarà sobre una superfície de 500 hectàrees. “Moltes infraestructures del Delta estan afectades pel temporal i amb les pluges de l’última setmana s’han inundat les zones costaneres; tenim un Delta excepcionalment inundat i és necessari fer el tractament en estos focus”, ha dit el tècnic del COPATE, Raül Escosa. De tota manera és habitual iniciar els tractaments contra les larves de mosquit en espais naturals durant el mes d’abril.
El COPATE va iniciar la campanya de control de la població de mosquit a principi de març, una campanya que s’allargarà fins al 31 d’octubre. Enguany, s’incrementarà la superfície d’espais naturals que es controlaran i s’arribarà fins a les 4.000 hectàrees.
El president del COPATE ha conclòs que la setmana que ve es faran mostrejos al riu Ebre per valorar la necessitat de fer un tractament contra la plaga de la mosca negra.