HomePolíticaConsol Cordero s’esperarà a la dimissió efectiva de Roig per a decidir...

Consol Cordero s’esperarà a la dimissió efectiva de Roig per a decidir si agafa l’acta de regidora de Tortosa

Consol Cordero, doctora en Pedagogia, va ser la número cinc de la llista del PSC a les eleccions municipals del 2019, en què els socialistes van aconseguir tres regidors. Però després de l’entrada al consistori de la número 4, Estefanía Valdés, en substitució del senador Manel de la Vega, i de la imminent marxa d’Enric Roig com a líder i portaveu del grup municipal, li tocaria entrar de regidora. De moment, Roig no ha concretat la seua marxa, que va anunciar que es faria efectiva en les properes setmanes.

La qüestió del monument

Cordero, en declaracions a esta publicació, ha aclarit que si bé no descarta fer el pas, no prendrà ni farà pública una decisió fins que Roig no haja fet efectiva la seua renúncia i que ella, que és membre de l’executiva local del partit, n’haja parlat amb els responsables orgànics -Roig mateix és l’actual primer secretari de l’agrupació local- i amb la futura portaveu municipal, Dolors Bel, sobre el seu encaix en el projecte municipalista del partit.

Cordero no amaga que una de les qüestions a tractar és la seua posició amb relació al monument franquista de la Batalla de l’Ebre, respecte al qual, com a impulsora del col·lectiu Corembe, ha demanat que es complisca el resultat de la consulta del 2016 i s’aposte per la reinterpretació del monòlit, quan, en canvi, el Govern municipal format per Junts per Tortosa i el PSC han aplanat el camí de la retirada que lidera el Departament de Justícia de la Generalitat.

Cordero no vol renunciar a les seues conviccions. De fet, posa de manifest, “com a socialista i dona d’esquerres”, que no respectar la voluntat popular “és perdre valors democràtics”. Però tampoc vol que això puga crear “malestar” en el si de la formació i del Govern municipal.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies