HomeSocietatSabaté defensa que el Consell de la Ribera d’Ebre puga fer d’oficina...

Sabaté defensa que el Consell de la Ribera d’Ebre puga fer d’oficina de la Seguretat Social

El subdelegat del Govern estatal a Tarragona, Joan Sabaté, ha defensat la possibilitat que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre puga fer d’enllaç entre la ciutadania i l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Sabaté diu que ha ofert a les administracions locals que es puga obrir un nou despatx a Móra d’Ebre, a temps parcial i a la seu de l’ens comarcal, que puga recollir les tramitacions dels veïns i tramitar-les a la Seguretat Social.

Després del tancament de l’oficina de Móra d’Ebre al 2020, els veïns de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat s’han de desplaçar a ciutats com Tortosa, Reus i Lleida per a fer els tràmits de forma presencial. La pèrdua del servei ha generat una forta indignació al territori, sobretot, per la dificultat que suposa per la gent gran fer tràmits telemàtics amb l’Administració.

El passat mes d’abril, els consells comarcals de les tres comarques es van reunir amb el subdelegat del Govern estatal, Joan Sabaté, per a mirar de solucionar esta situació, després que el Senat es mostrés favorable a reobrir l’oficina en una votació que va comptar també amb el suport del PSOE.

La proposta va ser que s’habilite a temps parcial un nou despatx o oficina al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i que puga atendre les persones que necessiten fer algun tràmit amb l’INSS, un servei, però, que no comportaria cap aportació econòmica al Consell Comarcal i que va generar encara més indignació al territori. “No tenim personal per a donar un nou servei, i no és la feina del consells comarcals substituir la manca d’inversió de l’Administració estatal a les zones rurals”, va assegurar la presidenta comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

El subdelegat Joan Sabaté, en una entrevista a Ràdio Ebre, ha defensat ara la proposta i destaca que “es va oferir habilitar el Consell Comarcal per a traslladar-hi totes les gestions dels veïns de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat amb l’INSS”, així que “des de l’INSS es formaria els tècnics del Consell i es podria enviar també una persona periòdicament, dos cops al mes o així, per a reforçar el servei”. Sabaté ha argumentat que “això no és cap barbaritat” i assenyala que “és possible entrar documents i fer tramitacions des d’unes administracions per a adreçar-les a d’altres”. “No és estrany que ens adrecem a la Generalitat per a fer algun tràmit amb l’Estat”, i ara seria una finestra local per a fer tràmits amb l’Administració estatal i solucionar el problema del tancament de l’oficina.

Sabaté ha desestimat la possibilitat de reobrir l’oficina per la falta de funcionaris i l’elevat cost que suposaria per la demanda que té a les tres comarques

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies