Construir vs. destruir

El passat dia 5 de gener em vaig sotmetre a una qüestió de confiança vinculada al pressupost municipal. Va ser l’única opció que ens va quedar, al Govern municipal, per sortir de la situació de bloqueig que ens estava fent l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa. Finalitzat el termini de la qüestió de confiança, el pressupost va quedar aprovat definitivament. D’aquesta manera podrem posar a disposició de la ciutadania un paquet de mesures per seguir millorant les condicions de vida de la ciutadania de Tortosa, i podrem incorporar els gairebé 4 milions d’euros de nous ingressos amb els quals podem comptar enguany, generats en bona part per les noves implantacions industrials, uns majors ingressos dels quals no podríem disposar sense tenir un nou pressupost.

Amb tot el procés d’aprovació del pressupost i la posterior qüestió de confiança queda novament demostrada l’existència de dos tipus de formacions a l’Ajuntament: les que hi hem vingut per a treballar per la ciutat i per la seua gent, com és el cas de Junts per Tortosa; i les de l’oposició, que van a la contra d’allò que planteja el Govern amb l’objectiu de dificultar-ne la gestió municipal. Algunes d’aquestes formacions encara no han acceptat, gairebé tres anys després de les municipals, quin va ser el resultat de les eleccions i que qui les va guanyar va ser el grup que jo encapçalo, el de Junts per Tortosa.

L’oposició en bloc, tal com ens tenen acostumats, es va alinear una vegada més per tal que no es pogués aprovar el pressupost. Però no van ser capaços d’assenyalar res dels comptes amb el qual no estiguessin d’acord. I tampoc van ser capaços de generar cap acord entre ells que suposés una proposta real i alternativa. L’únic objectiu era, una vegada més, dificultar l’acció de govern i bloquejar-la. Queda clar que quan es tracta de destruir els és fàcil posar-se d’acord; ara bé, quan s’ha de treballar no els és tan fàcil arribar a acords. Perquè en realitat no tenen cap model de ciutat, ni la capacitat per plantejar un pressupost diferent al que vam presentar i finalment vam aprovar amb la qüestió de confiança. El ‘no’ a tot, una vegada més. El seu únic objectiu era aconseguir la cadira de l’alcalde al preu que fos.

Però, malgrat aquesta actitud obstruccionista, el nostre Govern municipal segueix treballant dia a dia amb convicció, il·lusió i la solvència de la gestió que venim fent, amb un model de ciutat que posa les persones en primer pla, atenent especialment aquelles que necessiten l’acompanyament de l’administració en els moments més difícils. Un model que actua a tots els barris i tots els pobles per fer una ciutat més amable, més bonica, més verda, que ens serveixi per projectar-nos cap a fora com la ciutat patrimonial que som, que genera noves oportunitats i crea llocs de treball per tal que ningú quedi enrere: sense anar més lluny, aquesta setmana he pogut explicar l’ampliació que Florette farà al polígon Catalunya Sud i que generarà més ocupació. Al mateix temps, reforcem les activitats laborals existents, com vam fer i tornarem a fer amb els Bons Tortosa, que van tenir un gran impacte al comerç local i que sense pressupost no podríem tornar a fer. Treballem per una ciutat més sostenible, lligada als objectius de l’Agenda 2030, que segueix treballant en la recuperació del centre històric, com hem fet recentment amb el nou passeig del Castell, que incentiva la descentralització i la cohesió dels pobles del municipi, que està al costat de totes les entitats del municipi, com també ho està de la cultura i de l’esport… En definitiva, des del Govern municipal tenim la voluntat de construir, davant la voluntat de destruir que practiquen algunes forces de l’oposició.

Presentar una qüestió de confiança no va ser fàcil ni ha estat agradable, i per això vull agrair al munt de persones que aquests dies se m’ha apropat i m’ha mostrat el seu suport. A algunes, les coneixia; altres no són del meu entorn proper, però són tortosins i tortosines que consideren que no tot s’hi val per a aconseguir l’alcaldia, que és el que algunes forces han pretès. A tots i a totes, moltes gràcies per les vostres mostres de suport: ens encoratgen a seguir treballant per Tortosa, per tots els barris i per tots els pobles del municipi, amb un compromís renovat. Seguim treballant amb més força encara.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
portaveu del grup municipal de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 61 = 70

Últimes notícies