HomeEducacióL’alumnat s’oposa al canvi d’ubicació del Centre de Formació d’Adults de Tortosa...

L’alumnat s’oposa al canvi d’ubicació del Centre de Formació d’Adults de Tortosa al Betània

Els estudiants del Centre de Formació d’Adults de Tortosa han iniciat una recollida de firmes -ja n’han aconseguit unes 280-, davant la seua disconformitat respecte del canvi d’ubicació del centre, actualment, a l’Institut de l’Ebre, i que per al curs vinent el Departament d’Ensenyament vol situar a l’edifici on hi havia l’antiga escola Betània.

El Betània és avui dia la seu dels Serveis Educatius, ubicada al turó del mateix edifici on hi ha Col·legi Diocesà Sagrada Família, cosa que, per als estudiants, suposa una dificultat a l’hora d’accedir-hi, ja que es troba allunyat del nucli urbà.

Segons explica Meriem Rahmani, estudiant del centre i representant del Consell Escolar del CFA Tortosa, “molts alumnes no estem d’acord amb este canvi. Al nostre parer, hi ha hagut una falta de comunicació entre el Departament i la comunitat educativa, i s’ha pres la decisió sense tenir en compte les necessitats de l’alumnat i què implica per a la majoria de nosaltres”.

Cap línia d’autobús que connecte directament el centre de la ciutat amb el Betània, les més de 170 escales que hi ha per a pujar-hi a peu, vies sense voreres per a caminar, gent sense cotxe propi i gent amb mobilitat reduïda, entre d’altres, són alguns dels arguments dels estudiants per a oposar-se al canvi. A més, Rahmani explica que algunes classes acaben a les 21.30 h, i, com ella, hi ha més estudiants que venen d’altres municipis i “hem de sortir de classe abans per agafar l’últim autobús, que surt a les 21.15 h. Amb la nova ubicació encara hauríem de sortir més aviat, i això faria que no poguéssem estudiar; i, a sobre, haurem de baixar del Betània a l’estació d’autobús amb poca il·luminació i de nit. A mi, personalment, em fa por anar sola. Pel centre de Tortosa és diferent, sempre hi ha gent caminant, cotxes circulant i molta llum”.

El CFA Tortosa té al voltant de 400 alumnes, “amb diferents idiosincràsies: molta gent nouvinguda, estudiants que venen d’altres poblacions de la comarca amb transport públic, d’altres que no disposen de vehicle propi, hi acudix gent jove, però també població gran, d’entre 70 i 80 anys, que van a fer-hi cursos d’informàtica”, assenyala Gonzalo Quesada, un altre dels delegats del centre i l’encarregat de recollir les signatures, que assenyala que “encara n’estem agafant, però ja en portem 280”.

Rahmani també afegix que al centre hi acudixen “moltes dones immigrants que, després de dixar els seus fills a les escoles, aprofiten este temps per a aprendre la llengua, per tal de poder integrar-se a la societat, i que el canvi pot fer que dixen d’anar-hi”. Amb tot, la representant del Consell Escolar indica que “tenim el dret d’estudiar en un lloc adequat i accessible perquè si no, amb la nova ubicació, correm el risc que cada curs hi haja menys alumnes”, i afegix que “el CFA és molt important per al nostre futur, és una oportunitat i un trampolí per a aconseguir formar-nos, relacionar-nos i integrar-nos”.

El CFA de Tortosa ha anat canviat d’ubicació al llarg dels anys. El curs 2009-2010 estava situat a l’Escola La Mercè i el 2011-2012 es va traslladar a la ubicació actual. Ara, el problema rau en el fet que a l’IES de l’Ebre s’ha incrementat la demanda de places per a cursar cicles de Formació Professional i necessiten més espais per a satisfer-la, cosa que implica reubicar l’escola d’adults. La direcció del centre constata que és una decisió del Departament i que no poden fer-hi res.

Els estudiants van reunir-se amb el Govern municipal de Tortosa per a exposar la situació, tot i que la decisió no depèn del consistori; i també han expressat el seu malestar a la inspectora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, amb qui, diu Quesada, estan “decebuts”, perquè “no ens ha donat cap alternativa i diu que no hi ha cap altra ubicació possible, tot i que n’hem plantejat”.

El dimecres 23 de febrer els estudiants han convocat una assemblea informativa per tal de donar a conèixer la situació actual i decidir les accions a emprendre

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 36

Últimes notícies