HomeSocietatCreu Roja ajuda 1.600 persones de Tarragona i l'Ebre amb targetes moneder...

Creu Roja ajuda 1.600 persones de Tarragona i l’Ebre amb targetes moneder per comprar productes bàsics

Creu Roja va ajudar l’any passat a 1.600 persones de Tarragona i les Terres de l’Ebre amb 1.200 targetes moneder, amb 100 o 150 euros de dipòsit, per poder comprar productes bàsics, com aliments frescos. L’ajut ha tingut una “gran acceptació” perquè permet comprar amb “flexibilitat” i “desestigmatitza” l’usuari. Les targetes moneder complementen l’entrega d’altres productes alimentaris i d’higiene que fa periòdicament l’associació a les famílies vulnerables i amb pocs recursos. El projecte el finança la Diputació de Tarragona amb 200.000 euros. Creu Roja alerta que la inflació ha complicat la situació socioeconòmica de moltes famílies i reivindica “les ajudes flexibles” adaptades a les necessitats de cada usuari en cada moment.

En el 63% dels casos, les targetes moneder s’ha entregat de manera puntual i en el 37% dels casos s’ha fet de forma recurrent durant tres mensualitats. Creu Roja defensa que és un mètode “més eficient” per fer arribar l’ajuda a les famílies, ja que redueix els costos de transport, emmagatzematge i manipulació que comporten les entregues de cistelles de productes. Els usuaris poden adquirir allò que necessiten directament en un establiment comercial i fer més eficient l’ajut.

Berenars saludables

L’entitat també dona suport de reforç acadèmic i de lleure a infants i adolescents d’entre 0 i 14 anys i entrega berenars saludables, que els garanteixen “un àpat adequat al dia“. Aquest projecte s’ha fet durant el 2022 el projecte a Tarragona, Tortosa, Reus, Valls, Amposta, Móra d’Ebre, la Ràpita i Mont-roig del camp i s’han entregat 5.500 berenars a uns 158 infants i joves. També la Diputació n’ha donat suport amb 14.000 euros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 69

Últimes notícies