HomeComerçDECAT, una marca de roba creada per un noi de 15 anys...

DECAT, una marca de roba creada per un noi de 15 anys d’Amposta

Eric Braza, un adolescent de quinze anys d’Amposta, ha creat la seua marca de roba que porta el nom DECAT, a través de la qual ha posat a la venda camisetes i dessuadores amb missatges en llengua catalana o amb símbols referents al mar Mediterrani, els castellers o la vida de poble. És una marca que té com a objectiu principal preservar i fomentar la llengua catalana a través de la moda. La moda i l’art en general sempre han sigut un mitjà molt recurrent per a expressar-se i en este cas l’ampostí no ha sigut menys.

Braza apunta que la marca ajuda a normalitzar a parlar el català. “Vas a Barcelona i la majoria de gent no parla el català, ja siga perquè són de fora o perquè s’han acostumat a parlar el castellà. Una cosa que, si realment ho penses, sobta molt. Fins i tot la gent que parla normalment català sol consumir marques, cançons o menjar de fora quan realment hauríem de gastar més coses locals”.

DECAT dona més visibilitat a la llengua catalana i sobretot fa que les persones catalanoparlants la puguen difondre a través de la roba com a forma d’expressió.
El jove ampostí apunta que sempre s’ha considerat una persona ambiciosa i volia dur a terme un projecte com este. El passat estiu l’Eric va voler unir dos de les seues passions, la moda i la comunicació: “Al principi ho veia com una idea molt difícil perquè el mercat de la moda està saturat i totes les marques acaben sent molt semblants, oferint el mateix”. Finalment, va decidir que crearia una marca catalana de roba que tingués una causa social com és la de preservar la llengua i alhora poder oferir peces de roba diferents a d’altres marques.

Braza, ha explicat al Setmanari l’Ebre que ell és el que realitza els dissenys de DECAT. “Els faig en Photoshop, un programa que és bastant intuïtiu. Per inspirar-me em fixo en altres marques que m’agraden com són TwoJeys i NudeProject, perquè van més enllà del seu projecte i estan associades a un estil de vida; o en aspectes del dia a dia que em criden l’atenció, sobretot en peces de roba que veig al carrer, o d’altres que m’agradaria tenir però no les veig a cap botiga”.

Les peces de roba s’importen de països com Hondures o Nicaragua, però el procés d’estampat se realitza a un taller de Barcelona. Braza ha dit que li agradaria que els productes fossen creats a Catalunya des de zero, però “el problema és que resultaria molt car, haurien d’apujar els preus i tampoc podria crear la varietat que tinc actualment”.

Els dissenys de DECAT van dirigits a qualsevol persona que estima el català. “Solen ser persones més joves però també gent de més de cinquanta anys. DECAT té un públic bastant general”. Les dessuadores i camisetes, com els diferents accessoris que estan a la venda, són unisex, encara que també apunta que “probablement es nota que s’enfoca més en l’estil masculí encara que això depèn dels gustos de cadascú, però els talls de la roba van enfocats als dos sexes”.

Actualment, DECAT oferix una variada oferta de camisetes i dessuadores, com alguns accessoris com bosses de roba (tote bags) i fundes per al mòbil. “Estem intentant treure productes diferents com pantalons, motxilles… El problema és que necessitaríem invertir més i ara mateix encara no tenim la demanda suficient per a fer-ho”. Braza explica que també està en procés de crear peces com tops o biquinis i ampliar l’oferta a productes amb una visió més femenina.

L’Eric agraïx l’ajuda dels seus pares per poder finançar el projecte i destaca que detrás hi ha un treball autodidacte per a adquirir els coneixements necessaris per a poder gestionar la marca. “Tot el que he après per crear DECAT ha estat gràcies a internet. Tant de bo em puga dedicar a la meua marca tota la vida perquè és la meua passió”. En un futur, a Eric li agradaria estudiar alguna cosa relacionada amb el màrqueting, la comunicació audiovisual o el disseny.

Paula Vidal Bertomeu
Paula Vidal Bertomeu
Estudiant de pràctiques del grau de comunicació de la UOC
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 35

Últimes notícies