HomeSense categoriaDeltebre es queixa a Salut que usuaris del CAP Deltebre han d'esperar...

Deltebre es queixa a Salut que usuaris del CAP Deltebre han d’esperar al carrer a ser atesos

BAIX EBRE // L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va enviar la setmana passada una segona carta a la directora dels serveis territorials de Salut, Mar Lleixà, per a fer-li arribar les queixes constants de la ciutadania per l’atenció al CAP de Deltebre. Els usuaris han d’esperar a ser atesos fora del centre d’atenció primària, a peu dret i suportant les altes temperatures que alguns dies arriben ja als 30ºC, una situació que des de l’Ajuntament advertixen que “posa en perill la salut de les persones”. Esta és la segona carta que des de l’Ajuntament de Deltebre es fa arribar a Salut per este mateix motiu. La primera queixa es va fer arribar el 3 de juny i tal com detalla l’alcalde en la segona carta, amb data 23 de juny, “seguim rebent queixes insistents de la ciutadania a causa de l’atenció rebuda al CAP Deltebre, especialment pel fet d’esperar fora al carrer per a accedir al consultori”.

Arran de l’enviament de la primera carta, des de la Regió Sanitària “se’ns va fer arribar com a resposta que estaven gestionant la situació, però vint dies després la situació és la mateixa. Vaja, ha empitjorat, som a finals de juny i les temperatures cada dia són més elevades i alguns dies freguen ja els 30 graus”, lamenta la regidora de Servei a les persones, Lluïsa Ventura. “Cada dia la situació s’agreuja més i el que demanem és que s’agilitze una solució ràpida i urgent”, afegix Ventura. “Som conscients de la situació i de la dificultat dels moments que vivim i que s’han de prendre les mesures de prevenció pertinents, però la situació s’ha de resoldre, els ciutadans no poden estar fent cua al carrer, han de tenir un servei adequat i de qualitat”, clou la regidora.

Els usuaris del CAP de Deltebre han fet servir també les xarxes socials per a mostrar el seu malestar i lamenten que a més d’haver d’esperar a fora al carrer a peu dret, es troben amb manca de privacitat i també lamenten que moltes consultes telefòniques no es resolen. Es queixen d’aglomeracions a les portes del CAP, d’haver d’esperar en plena nit fora al carrer, i també del fet que mentre a dins del CAP tots els bancs estan precintats no ho estan fora al carrer i els usuaris poden asseure’s sense respectar distàncies. “És molt injust que haguem d’explicar davant d’altres persones el que ens passa” es queixava una usuària a través de Facebook, mentre una altra denunciava que fins i tot la van visitar al carrer: “em van preguntar què tenia davant de tothom i ara mig poble sap el que em passa”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 45

Últimes notícies