HomeSense categoriaDeltebre habilitarà un nou aparcament a l’accés al Fangar per a regular...

Deltebre habilitarà un nou aparcament a l’accés al Fangar per a regular la massificació de vehicles

BAIX EBRE // Deltebre és un dels municipis que més ha patit les conseqüències de la gran afluència de visitants que s’ha registrat estes vacances de Setmana Santa a les Terres de l’Ebre i al delta de l’Ebre, en particular. Les imatges de massificació de vehicles mal aparcats als accessos al Fangar o de la gran quantitat d’autocaravanes estacionades sota el pont lo Passador són el reflex de l’allau de visitants que ha rebut el municipi. “No hem tingut un increment progressiu dels visitants, sinó que ha sigut un increment sobtat que ha posat de manifest que el territori no estava preparat per a absorbir esta gran quantitat de turistes que han vingut”, explica Joan Lucas, regidor de Polítiques Ambientals i Platges de l’Ajuntament de Deltebre.

Davant la previsió que la situació es puga repetir a l’estiu, Lucas creu que cal posar-se a treballar per a millorar la mobilitat a tot el Delta i treballar també en la regularització i ordenació dels accessos a les platges. “A Deltebre la nostra prioritat és ordenar i regular l’aparcament sobretot a la zona de la platja de la Marquesa”, explica Lucas, ja que esta Setmana Santa s’hi ha concentrat un altíssim volum de vehicles i de turistes que han volgut accedir a la punta del Fangar. Segons ha explicat Lucas, des de l’Ajuntament de Deltebre ja abans de les vacances de Pasqua s’havia començat els contactes amb el Parc Natural i el servei provincial de Costes de l’Estat per tal d’habilitar un nou aparcament en esta zona i veure les diferents opcions sobre el terreny.

De fet, Lucas ha assenyalat que regular l’aparcament en este punt serà la prioritat número u de l’Ajuntament de cara al pròxim estiu. Amb tot, ha dixat a l’aire la possibilitat que es puga fer pagar l’estacionament. “És una opció que està damunt la taula, però que cal definir i concretar a través de les ordenances municipals”, uns tràmits que no s’han plantejat a hores d’ara.  A més d’habilitar un nou aparcament a la Marquesa, des de l’Ajuntament de Deltebre també es vol regular l’estacionament a la platja de la Bassa de l’Arena i a la zona final del passeig marítim de Riumar.
 

Aparcament d’autocaravanes
Una altra problemàtica amb la qual s’ha trobat Deltebre esta Setmana Santa és la gran quantitat d’autocaravanes que han estacionat sota el pont lo Passador. Joan Lucas ha recordat que este espai “és una esplanada habilitada com a zona d’aparcament de vehicles, no d’autocaravanes; per tant, no té els serveis habilitats per a este tipus de turisme”. Este espai és de propietat de l’Incasòl i té cedit l’ús a l’Ajuntament. És per això que Lucas insistix que per a consolidar-ho com a espai habilitat per a autocaravanes caldria fer unes inversions que ara mateix no pot fer  l’Ajuntament en este espai. Amb tot ha reconegut que l’Ajuntament és “conscient” que cal donar este servei, però que encara està pendent definir i concretar l’espai més idoni per a poder fer un aparcament regulat d’autocaravanes.
 

Destinació de turisme familiar
Segons les dades recollides per l’Ajuntament de Deltebre al punt d’informació de Riumar, el municipi s’ha consolidat com una destinació de turisme familiar. L’oficina ha atès un total de 534 persones, una xifra força similar a les de l’any 2019, però cal destacar una diferència en la procedència i és que este 2021, tots els visitants eren de Catalunya i majoritàriament –la meitat dels visitants- de Barcelona. La majoria de la gent enquestada al punt d’informació de Riumar viatjava en família, un 46%, o bé en parella, un 38%. 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies