HomeSocietatDeltebre licita per 7,5 milions un nou contracte de la brossa i...

Deltebre licita per 7,5 milions un nou contracte de la brossa i es manté fora del Copate

El ple de l’Ajuntament de Deltebre va aprovar en el ple municipal, celebrat el 27 de juliol, el plec de clàusules per a traure a licitació el nou contracte de recollida de residus i d’imatge de poble.

Es tracta del contracte de serveis més important que ha licitat Deltebre al llarg de la seua història, ja que ascendix a 7.580.460 €, i engloba la prestació de diferents serveis, des de la recollida d’escombraries, la neteja viària i de platges i fins a la neteja de desguassos, l’execució subsidiària de solars i les tasques de jardineria de Deltebre i de Riumar, que fins ara formaven part d’un altre contracte.

Estem davant de la licitació més important de la història de l’Ajuntament de Deltebre en l’àmbit econòmic, i que ens ha de permetre consolidar i reforçar les diferents accions de la millora de la imatge de poble que hem implementat durant estos darrers anys i que ens han permès fer un pas endavant en els serveis de neteja del municipi”, ha insistit l’alcalde Lluís Soler.

La licitació del contracte suposa mantenir el municipi de Deltebre fora de l’àmbit del Copate. De fet, el municipi es va desvincular del Consorci al 2018.

El nou contracte, no només inclou més serveis, sinó que també suposarà l’adquisició de nova maquinària, més sostenible i habilitada per a dur a terme les diferents accions que proposa la contractació.

El tinent d’alcaldia de #DeltebreSostenible, Kilian Franch, ha assegurat que es tracta “d’un contracte faraònic” que ha de permetre “mantenir el model que hem impulsat durant estos darrers anys i que ens permet, entre d’altres coses, disposar d’un servei de neteja diari al municipi o gaudir del servei de manteniment de les platges durant tot l’any”.

Per part dels grups de l’oposició, el portaveu d’ERC Joan Alginet ha insistit “que tant o més important que donar un bon servei és mirar i complir els objectius que ha marcat Europa en matèria de residus”, i ha recordat que Deltebre es troba a la coa dels municipis del Baix Ebre en índex de reciclatge. “Creiem que l’objectiu principal del contracte hauria de ser millorar les dades de recollida bruta de residus”, ha assegurat Alginet, que també ha qüestionat que s’engloben tots els serveis en un mateix contracte.

 

Adequació de les dedicacions dels regidors

Dimecres va passar també pel ple l’adequació de les dedicacions dels regidors a la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona que va anul·lar l’acord del 4 de juliol del 2019 segons el qual s’establien les dedicacions dels càrrecs electes en considerar “frau de llei” les dedicacions del 95 % de 8 membres del govern d’Enlairem Deltebre. Amb el nou règim de dedicacions, els tinents d’alcaldia tindran una dedicació del 100 %, i la resta de regidors delegats tindran una dedicació parcial del 75 %. En ambdós casos es manté la retribució fixada a principis de legislatura.

El ple de l’Ajuntament de Deltebre va quedar suspès mentre es debatia el punt 13è, a causa del greu accident que va tenir lloc al municipi, entre dos motos, amb dos víctimes mortals.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 69

Últimes notícies