HomeSuccessosDenuncien la propietària d’una granja il·legal de conills d’Índies a la Sènia

Denuncien la propietària d’una granja il·legal de conills d’Índies a la Sènia

Els Mossos d’Esquadra pertanyents a la comissaria d’Amposta i a la Unitat Regional de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre han denunciat una veïna de la Sènia (Montsià) per criar i comercialitzar conills d’Índies (Cavia porcellus) de manera il·legal.

En l’àmbit de les seves competències, el passat 10 de gener els agents van personar-se a una granja abandonada de la localitat de la Sènia a l’interior de la qual van observar que s’estava duent a terme la cria de conills d’Índies.

Els animals, més de 1.000 exemplars, es trobaven dintre de gàbies i en algunes d’aquestes es barrejaven animals vius amb altres que havien mort.

Les instal·lacions es trobaven molt brutes, trobant-se el terra ple de brutícia i excrements barrejats amb altres cadàvers.

Els policies també van constatar que aquesta explotació de cunicultura no disposava de cap tipus d’autorització per exercir aquesta activitat i que s’estaven comercialitzant els exemplars com animals de companyia sense passar cap tipus de control sanitari.

Aquest fet és especialment greu per l’alta capacitat d’aquesta espècie en transmetre malalties a les persones.

Per tot l’exposat, els agents actuants van immobilitzar de forma preventiva els animals, i van denunciar a la responsable de l’explotació per diverses infraccions del Decret Legislatiu, 2/2008 de Protecció dels Animals.

Aquests fets seran posats en coneixement del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, organisme competent en aquesta matèria.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 13

Últimes notícies