HomeSocietatDesprés de deu anys tornen a posar damunt la taula el canal...

Després de deu anys tornen a posar damunt la taula el canal Aldea-Camarles

Segons informa la Comunitat de Regants del Canal l’Aldea-Camarles, la Generalitat de Catalunya, mitjançant la seva delegació de les Terres de l’Ebre, s’ha tornat a interessar amb un projecte de reg situat al Baix Ebre i que fa 10 anys del que ningú parla. Segons la Comunitat de Regants del Canal, que presideix Joaquim Vilagrasa, “en els 10 últims anys no hi ha hagut cap activitat, per manca total de voluntat política, tant per part del Govern com de la seva delegació a les Terres de l’Ebre. En la primera dècada d’aquest segle, però, sí que es va fer un treball important, de la ma de la Generalitat, dels ajuntaments i de les cooperatives, restablint la comunitat, rehabilitant la concessió que datava del 1937, en procés de caducitat“. Al mateix temps apunten que es van fer els estudis de sol, la declaració de l’impacte ambiental, l’establiment de la taca de reg i el projecte constructiu, xifrat amb 102 MM €.

Per Acord de Govern de l’11/05/2010 es va aprovar el pla de reg i en data 23/09/2010 es va adjudicar la primera part de l’obra, per 17 MM€, corresponent a la captació i impulsió a la primera bassa que regaria el primer nivell. Els actuals responsables de la Comunitat també recorden que “a punt de començar les obres, el 2011, a conseqüència de la crisi, es va suspendre l’actuació i hem passat onze anys sense cap activitat, per manca de voluntat política que, ara, sembla que es reanima. La junta directiva de la comunitat està polsant la demanda a partir de l’interès que mostrin els usuaris, amb la col·laboració de les cooperatives, ajuntaments, Consell Comarcal, i entitats del sector oleícola, com molins d’oli i comerciants de garrofes. Es pretén renovar la junta, incorporant propietaris joves que siguin afins a portar a cap el projecte que representaria desenvolupament pel territori, conservació paisatgístic i mediambiental, aprofitament racional de l’aigua, creixement del sector agrícola, a més de més producció, qualitat, riquesa, feina, fixació de gent jove al territori i més benestar social“.

L’obra contemplaria un espai de conreu de cítrics, olivera i garrofers amb una superfície bruta de 6.687 ha, el que significaria una superfície neta regada de 4.974 ha., amb un cabal de concessió continu del riu Ebre de 2.500 l/s que es faria amb un subministrament d’aigua amb captació de bombament de basses. Tot el projecte, amb xifres del 2010, estava valorat en 102 milions d’euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 16

Últimes notícies