HomeSocietatQuatre escoles de Tortosa, la URV i la Federació Down de Galícia...

Quatre escoles de Tortosa, la URV i la Federació Down de Galícia guanyen el premi Federico Mayor Zaragoza

L’Institut-Escola El Temple, el Col·legi Diocesà Sagrada Família, l’Institut Dertosa i l’Institut de l’Ebre són les quatre escoles de Tortosa premiades en la quinzena edició del premi Federico Mayor Zaragoza juntament amb la Universitat Rovira i Virgili i la Federació Down Galicia de Santiago de Compostel·la. La quinzena edició del certamen, organitzat per l’Associació d’Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa i la URV, s’ha centrat en la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones. 81 peces han participat en el concurs de vídeos. La directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Neus Pociello, va destacar la importància dels premis “per assolir la fita de l’equitat són imprescindibles l’educació i la sensibilització“.

Pociello va recordar que encara un 27% de la societat europea justifica la violació i un 43% considera que el rol de la dona és cuidar de la família i la llar. Aquestes han estat temàtiques presents als vídeos del concurs, impulsat per incentivar el compromís del jovent, enguany, “envers els drets de les dones“.

L’exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, va participar en l’entrega dels premis de manera virtual amb una videoconferència titulada ‘Nosaltres, els pobles’. El diplomàtic català va recriminar, respecte a la guerra d’Ucraïna, que es “gastin milions en armament militar” mentre es permet “morir xiquets creuant el Mediterrani“. Zaragoza va celebrar que, actualment, “homes i dones, som iguals en dignitat i som capaços de reflexionar“, i va animar tothom a “expressar-se” i rebutjar la guerra.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies