HomeSuccessosDetenen dos responsables d'un restaurant a la Sénia per captar una dona...

Detenen dos responsables d’un restaurant a la Sénia per captar una dona i obligar-la a treballar en condicions infrahumanes

Els Mossos d’Esquadra conjuntament amb la Policia Nacional i amb el suport de la Inspecció provincial de Treball i la Seguretat Social, han detingut dos persones a la Sénia per captar telemàticament una dona i obligar-la a treballar en condicions infrahumanes. Als detinguts se’ls atribueixen un delicte contra els drets dels treballadors, i un tercer a qui se l’atribueix presumptament un delicte d’usurpació d’identitat.

El dia 19 d’abril, una dona va adreçar-se a una comissaria dels Mossos d’Esquadra per denunciar que estava sent víctima d’explotació laboral, ja que segons va manifestar, a mitjans del mes de febrer va contactar de manera telemàtica amb una dona que oferia feina com a cuinera en un local de restauració de la localitat de la Sénia.

La víctima va parlar diverses vegades amb esta persona fins que van arribar a un acord per tal que ella viatgés a Espanya des de Colòmbia per treballar en este establiment, sota l’acord de la regularització del seu permís de treball, un sou de 1000 euros al mes, i a banda facilitar-li la manutenció i la pernoctació en un pis amb altres treballadores del restaurant.

La dona va arribar a Madrid el dia 31 de març i es va desplaçar fins a la localitat de Castelló, on el propietari del local la va recollir per portar-la a la localitat de la Sénia, on va començar a treballar com a cuinera.

Segons va manifestar la víctima, les condicions de treball eren molt dures, amb jornades molt llargues, un maltractament verbal continuat, i a més, el propietari li impedia que sortís a conèixer la població. Quan la víctima va reclamar unes millors condicions, el propietari la va fer fora de la feina i del domicili, sense les seues pertinences, i sense pagar-li cap classe de retribució.

Així que es va iniciar una investigació conjunta centrada en els responsables del local investigat, que en regentaven un altre a Vinaròs. Els investigadors van dissenyar un dispositiu amb la col·laboració d’inspecció de treball en el qual es van produir tres inspeccions, una a la Sénia i dos més a Vinaròs.

Finalment, en el marc de l’operatiu es van detenir els dos responsables dels establiments on es duia a terme l’activitat il·lícita, a banda d’una altra persona que es trobava treballant i que disposava d’una documentació d’una altra persona.

Paral·lelament, els investigadors també van activar la Unitat de Policia Administrativa en el local de la Sénia i van poder comprovar que no disposava de cap mena de llicència municipal, assegurança, pla de riscos laborals ni cap classe de certificació de mesures de seguretat, aforament, o fulls de reclamació, entre d’altres.

La investigació continua oberta a l’espera de poder analitzar tota la documentació intervinguda, i de l’aparició d’alguna altra víctima.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies