HomeSuccessosDetinguts a Castelló pel furt de 37 tonelades de garrofes a Amposta...

Detinguts a Castelló pel furt de 37 tonelades de garrofes a Amposta i el Perelló

La Guàrdia Civil ha detingut a una persona a Castelló com a presumpta autora de diversos furts de garrofes, a l’intentar justificar el transport de la mercaderia sostreta presentant documentació DUN 2022 d’una parcel·la a la localitat d’Amposta.

El document DUN és una declaració anual que de manera obligatòria ha de realitzar una persona titular de l’explotació agrària situada a Catalunya. Els agents de l’Equip Roca de Vinaròs van comprovar que el document valedor del gènere contenia dades falses, en tractar-se d’una parcel·la que malgrat la seva gran extensió es trobava en estat d’abandonament, plena de mala herba i amb deu arbres garrofers la producció dels quals estava deixat entre la vegetació i les branques d’aquests.

La Guàrdia Civil van realitzar controls en magatzems i almàsseres, confrontant les dades registrades tant en la zona del nord de Castelló com al sud de Tarragona, localitzant diversos llocs on aquesta persona havia introduït en el mercat gairebé 30.000 quilograms de garrofes obtinguts de manera il·lícita, aconseguint un elevat benefici econòmic.

Durant la recerca, els investigadors han pogut atribuir-li tres delictes més de furt i un de robatori amb força d’aquest fruit, el gènere del qual ha pogut ser recuperat i lliurat als seus legítims propietaris. Les diligències instruïdes han estat lliurades en els Jutjats de Vinaròs.

En una altra actuació de la Guàrdia Civil, un home ha estat detingut pel robatori d’altres 7.900 quilos de garrofa –localitzades al Perelló. El detingut les introduïa en el mercat amb un document REGEPA a nom de la seva dona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies