HomeSuccessosRescaten una ovella atropellada que la Policia Local de Roquetes hauria dixat...

Rescaten una ovella atropellada que la Policia Local de Roquetes hauria dixat a la deixalleria municipal

En l’edici贸 en paper d’aquest divendres 9 de desembre, en el n煤mero 1.057 del Setmanari l’Ebre, avancem que una situaci贸 ins貌lita 茅s la que van viure la setmana passada les volunt脿ries de l鈥橝ssociaci贸 Engrescats de les Terres de l鈥橢bre quan van rebre trucades avisant-les que hi havia una ovella atropellada a la urbanitzaci贸 els Pilans de Roquetes. Segons explica la presidenta d鈥Engrescats, N煤ria Espanya, a Amposta R脿dio, 鈥l鈥檕vella estava a la carretera, i tot i que ens van trucar diverses vegades vam intentar esquivar el tema perqu猫 el municipi de Roquetes a nosaltres no ens toca, i les ovelles, tampoc鈥.

Tanmateix, en assabentar-se que, presumptament, 鈥la Policia Local de Roquetes havia agafat l鈥檕vella, l鈥檋avia tret de la via p煤blica i l鈥檋avia dixat ferida a la deixalleria, un lloc on acostumes a portar coses que et molesten…, en saber-ho, la meua companya Ciara va decidir anar a buscar-la, en lloc de dixar-la all铆, sense atenci贸 veterin脿ria, esperant que es mor铆s en una estona o en els dies que puga estar sense menjar ni beure鈥.

Espanya tamb茅 indicava que, un cop recollida l鈥檕vella, que tenia una fractura a la pota posterior dreta i que presentava un traumatisme al cap, no estava identificada ni xipada, i que van contactar, de nou, amb la Fundaci贸 Santuari Gaia de Girona, un centre veg脿 de rescat i recuperaci贸 d鈥檃nimals v铆ctimes de l鈥檈xplotaci贸. 鈥Tenim molt bona relaci贸 amb els companys del Santuari Gaia鈥, ja que amb anterioritat tamb茅 els han demanat ajuda per a venir a recollir ovelles, o algun altre cas dels que necessiten atenci贸 veterin脿ria espec铆fica, 鈥i Coque i Ismael van venir a buscar-la, sense mirar dist脿ncies, i se l鈥檋an emportat all脿, on li han enguixat la pota i la cuidaran s煤per b茅鈥, afirma la presidenta d鈥橢ngrescats.

All脿, els fundadors del Santuari han decidit batejar la 鈥nova habitant a qui cuidar鈥 amb el nom de Ciara, en homenatge a l鈥橢ngrescada, que 鈥va decidir salvar la vida a un animal que ning煤 volia鈥. A m茅s a m茅s, critiquen que 鈥encara ara, a finals del 2022, i a punt d鈥檈ncetar el 2023, les autoritats continuen actuant aix铆 amb els animals, i que si aix貌 hagu茅s passat amb un gos i no amb una ovella, la societat s鈥檋auria indignat, per貌 com que 茅s un corder, no passa res鈥. Des del Santuari, calculen que l鈥檕vella deu tenir un any de vida, detallen que 茅s molt confiada i que, tot i la fractura a la pota i les ferides al nas i en un ull, es recuperar脿 perqu猫 est脿 forta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

7 + 1 =

脷ltimes not铆cies