HomeSocietatUna canareva i una rapitenca creen ‘Ciència Aflora’, un portal de divulgació...

Una canareva i una rapitenca creen ‘Ciència Aflora’, un portal de divulgació científica per a totes les edats

La necessitat de transmetre coneixements científics de qualitat a una societat inundada de desinformació i notícies enganyoses són els motius que han portat a la canareva Emma Sancho i la rapitenca Laura Ibáñez a crear un portal web de divulgació científica, anomenat Ciència Aflora. “Considerem essencial que tota la informació dipositada en este blog haja estat extreta de fonts plenament fiables i no haja estat subjecta a cap mena de manipulació”, comenten les ebrenques.

Amb la finalitat de divulgar la ciència des d’un punt de vista objectiu a persones de totes les edats i creant continguts tant per a la població adulta com per als més petits, Emma Sancho explica que van decidir fer un pas endavant i reprendre el projecte que tenien en ment des de feia temps. “La idea ve de molts anys enrere, concretament 7 o 8 anys. La primera idea la va tenir Laura, que va veure el problema de desconeixement que hi havia , i va decidir buscar una solució juntament amb sa germana. A part, al món estudiantil, s’ha marcat un camí: carrera-màster-doctorat, i volia lluitar contra esta imposició i ensenyar que hi ha més camins”.

En el context que estem vivint, existix molta desinformació. De fet, diferents estudis sobre l’impacte de les fake news a Espanya indiquen que el 86% de la població es creu les notícies falses. El 60% dels espanyols creu que sap detectar les notícies falses, però la realitat és que només el 14% les diferencia. I nosaltres, a les Terres de l’Ebre estem ben informats? “La ciència ha passat en un segon terme. L’alarma i l’economia passen davant de la informació i opinió científiques. També cal afegir que no se li ha donat la importància que se mereix en tots els àmbits, i això agreuja el problema de desinformació” han destacat les creadores del portal científic.

“A Ciència Aflora trobareu informació científica citada de fonts fiables i contrastades, per això us animem a subscriure-us al blog i a les nostres xarxes socials”, han afegit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 80

Últimes notícies