HomeComunicacióEBREDIGITAL.CAT activa 40 ‘periodistes’ i 8 mitjans de comunicació per seguir la...

EBREDIGITAL.CAT activa 40 ‘periodistes’ i 8 mitjans de comunicació per seguir la jornada electoral de diumenge

Les eleccions generals que se celebraran aquest diumenge 28 d’abril tanquen la dotzena legislatura de la democràcia i es produeixen 40 anys després de la restauració, per donar pas a una nova tria de diputats i senadors que protagonitzaran la tretzena legislatura.

Unes eleccions que són el preludi de les eleccions municipals del 26 de maig, les onzenes de la democràcia, i de les europees, que se celebraran per vuitena vegada. I és en aquest context que, des del punt de vista informatiu, a les Terres de l’Ebre es produirà un seguiment informatiu extraordinari i sense precedents.

Fins a 40 professionals de 8 mitjans de comunicació, pertanyents a 4 empreses diferents, s’han coordinat els últims dies per posar en marxa un pla pilot de seguiment de la jornada electorals i dels resultats als 52 municipis de les Terres de l’Ebre, que acabarà de desplegar-se en la seua màxima expressió en les pròximes eleccions municipals. I tot això gràcies a dos eines clau: els telèfons mòbils i les xarxes socials, eines que ja l’1 d’octubre de 2017, quan la celebració del referèndum d’autodeterminació, es van convertir en eines imprescindibles per recollir el més important i destacat que ha quedat a la memòria col·lectiva del territori.

Els mitjans que hi participen són els 30 professionals que sumen Canal Terres de l’Ebre i el diari digital Ebredigital.cat, a més del personal del Setmanari L’Ebre i del seu web, junt el d’Imagina Ràdio (que a més a més tindrà en antena el programa Tots els Gols), junt el personal del periòdic gratuït Més Ebre. Unes cinquanta persones que tindran en el seu telèfon mòbil l’eina per captar imatges (fotografies o vídeos), i enviar informació als grups unificats de WhatsApp i Telegram que s’han creat expressament per al seguiment de tot el que passi diumenge.

L’operatiu contempla que els diferents diaris digitals tindran els seus redactors a ple rendiment durant tot el diumenge, des de les 8 del matí i a l’espera de l’obertura dels diferents col·legis electorals.

Informaraen les respectives seccions de minut a minut del que vagi passant durant tot el dia, com farà de manera destacada EBREDIGITAL.CAT, i tota la informació que es generi serà capturada també per Canal Terres de l’Ebre, que farà un informatiu en directe al migdia (14 h.), i un altre al vespre (20:30 h.).

Val a dir que durant tota la jornada electoral, s’ha dissenyat un pla per a garantir la votació de tots els candidats dels diferents partits, i s’ha contactat amb els caps de premsa i els principals actors polítics, perquè provin també d’enregistrar amb els seus telèfons mòbils personals qualsevol tema d’actualitat i d’interès que puguin protagonitzar. Una mena de servei de TV personalitzada i a la carta, que posteriorment s’analitzarà pel que fa a valorar si té la suficient qualitat i rigor per ser difós pels mitjans locals que participen d’aquesta iniciativa, cadascun dels quals farà el seu respectiu tractament editorial de la informació que arribi a les xarxes socials centrals i compartides. Tot plegat, cal recordar-ho, una mena d’assaig per a les municipals.

Nit electoral

Qui prendrà el protagonisme durant la nit electoral serà Canal Terres de l’Ebre. Primer amb l’emissió en directe des del seu plató de l’informatiu nacional Al Dia Cap de Setmana, editat i presentant pel periodista Dani Sainz, per a totes les TV locals de Catalunya per mitjà de la Xarxa. I a partir de les 22 hores amb una nit electoral que s’allargarà fins a la mitjanit.

El programa especial que s’ha preparat serà dirigit i presentat per Susanna Cases, Cap d’Informatius de Canal Terres de l’Ebre, qui coordinarà les diferents connexions exteriors que s’han preparat. Així mateix hi haurà un innovador sistema gràfic de visualització de dades, on es podrà veure els resultats dels 52 municipis de les Terres de l’Ebre, a mesura que es vagin coneixent.

El programa tindrà també 4 protagonistes especials com a tertulians i analistes. Serà el cas del periodista i escriptor tortosí Josep Bayerri, fundador històric del PSC, el de Francesc Sancho, el primer Delegat del Govern i històric convergent, de Sònia Tomàs en representació d’ERC i mà dreta de l’exconsellera Marta Cid; i també la de l’asconenc Salvador Florido, president de la FIC (Federació d’Independents de Catalunya), un polític veterà i amb molta experiència.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies