HomeComunicació‘Ebrencs pel món: Connectats’, nou programa de televisió local, a partir d’aquest...

‘Ebrencs pel món: Connectats’, nou programa de televisió local, a partir d’aquest dilluns 15 de maig

Amb el nom d’Ebrencs pel món: Connectats, aquest dilluns 15 de maig en posa en emissió un nou programa de televisió local produït al Centre Audiovisual de la Vegueria (seu central a Tortosa de CANAL TE i ESPORTS TE), que pretén trencar tòpics. Un nou audiovisual fet en plató virtual que presenta el comunicador Roger Font, i que sortirà de l’entorn geogràfic de les Terres de l’Ebre. Perquè el nou programa, en el seu plantejament general i temàtiques, traspassarà fronteres, ja que acompanyarà els viatges que el reporter tortosí Dani Gutiérrez està realitzant pels cinc continents, des de ja fa mesos, a la recerca d’ebrencs absents.

El programa té una durada de vint-i-cinc minuts, s’emetrà diàriament (a les 7:30, 17, 19:30, 23 i 1:30 hores), i es renovarà setmanalment. Per començar oferiran tres capítols, que s’emetran de forma rotatòria de des del dilluns 15 fins al diumenge 21 de maig, i a partir d’aquí s’aniran renovant setmanalment, fins a principis de juliol, que es produirà el canvi de programació d’estiu.

Es podrà veure a la televisió local ebrenca TE24, nova marca del canal fins ara denominat ESPORTS TE

Una altra dada a subratllar és que, per veure aquest programa de televisió, cal tenir sintonitzada a la Televisió Digital Terrestre (TDT) el senyal del canal local ESPORTS TE, que des de fa nou mesos (des d’octubre de 2022 fins ara) ha emès exclusivament programació esportiva, principalment partits de futbol. Amb l’estrena d’Ebrencs pel món: Connectats’, i una ampliació general de la graella de programació, cal destacar també que el nou canal de televisió canvia de nom i de marca i passa a dir-te, TE24 (Terres de l’Ebre, les vint-i-quatre hores del dia, serà l’eslògan de llançament).

Terres de l’Ebre, les vint-i-quatre hores del dia, serà l’eslògan de llançament

Primers programes

Ebrencs pel món: Connectats viatja en el seu primer programa a Filipines i Hong Kong, i inclou reportatges de Dani Gutiérrez. I des d’aquests països asiàtics, es desplaça després a Chester, al Regne Unit, per conèixer la història d’un matrimoni flixanco; i acabar finalment a Madrid per conèixer també l’artista tortosina Mar Grifoll Ginata. Cal destacar també que tant el programa, com les sèries de televisió que ara mateix estan en procés de producció, estan patrocinats per una de les empreses de més prestigi del territori, Ous Roig, a més de comptar amb la col·laboració d’altres empreses i institucions.

Tots ells són els primers mecenes d’un projecte que encara no té tancat el seu finançament, i que ha estat definit pel seu productor, el periodista Josep Maria Arasa, com “el projecte més ambiciós que hem emprès mai”, ja que contempla l’estada a més seixanta països dels cinc continents al llarg de dos anys de gravacions. En total, d’una base de dades de prop de cinc-cents ebrencs absents, es preveu entrevistar una cinquena part, alguns d’ells amb històries no només per a una sèrie de televisió, sinó de pel.lícula.

Un dels col·laboradors habituals del programa serà l’entitat Diàspora Ebrenca, que ja entrevista un dels seus portaveus, Josep Sabaté Ibáñez, des de l’edifici Vèrtex de la UPC a Barcelona. Al segon programa també es viatjarà, a Tailàndia, en concret a Bangkok, a més de descobrir Tòquio al Japó; i Colmo al nord d’Itàlia per conèixer una jesusenca establerta prop dels Alps. Al tercer programa Dani Gutiérrez ens portarà a Bali, a Indonèsia; i coneixerem els Emirats Àrabs, en concret a Al-Ain, una de les seus de rodatge del programa “Aladí”.

El lleure, el medi ambient, i la informació, seran els tres eixos principals de TE24, amb tres hores diàries dedicades a cada bloc

Lleure i medi ambient

El nou canal TE24, a més a més d’apostar per aquesta emissió en exclusiva del nou programa ‘Ebrencs pel món: Connectats’, també acompanya la seua estratègia de llançament per crear tot un bloc de tres hores de programació diària dedicades al lleure i al medi ambient. Aquí es podran veure les estrenes i reemissions de programes emblemàtics com La Barca de l’Andreu o De Sol a Sol, a més d’altres d’àmbit nacional produït per la Xarxa i per TDI. Però amb una presència constant dels reportatges en 4K dels cinquanta-dos municipis de les Terres de l’Ebre, i de la reemissió de l’espai ‘Les Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera’, que ara es renovarà i es potenciarà, sobretot de cara la programació del mes de setembre, ja que a l’estiu s’aposta més per les reemissions.

Aquest canvi es produeix ara perquè la temporada futbolística arriba a la seua recta final (ESPORTS TE ha emès set partits setmanals durant els últims nou mesos, però ara ja s’acaben els encontres), i per aprofitar també l’expectativa que genera sempre la campanya electoral d’unes eleccions municipals en marxa, punt sempre àlgid de les audiències per a les televisions locals. Un bloc d’informació diari, també de tres hores, i el manteniment dels esports com una de les ofertes bàsiques i estructurals del canal, continuaran formant part de l’oferta de TE24

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies