Ebrencs pel món

Tenim el talent ebrenc escampat pel món. I en la majoria dels casos, ni ho sabem. Des de Canal Terres de l’Ebre tenim un somni boig: fer la volta al planeta per anar a buscar-los. Volem entrevistar-los allà on viuen, que ens expliquin què fan tan lluny de casa i donar-los a conèixer al públic general.

Alguns exemples repartits per diferents continents: un ampostí que gestiona pressupostos milionaris en recerca, desenvolupament i innovació per al Departament d’Energia del Govern americà; un entrenador tortosí que dirigeix la selecció de futbol de Ruanda; una tivissana responsable d’un important Centre de Ciències de la Nutrició i l’Alimentació a Austràlia; una de les veterinàries dels cavalls del príncep d’Aràbia Saudita vivia al mateix carrer que mons pares i ara ho fa a Riad… I encara no he parlat d’Europa. Centenars d’ebrencs repartits pel nostre continent, amb un percentatge increïblement alt de doctorats, i que han hagut de marxar fora per perseguir els seus somnis.

Doncs ara els volem perseguir nosaltres a ells. Els volem conèixer, saber què fan i, de retruc, que ens donin una visió pròpia dels països on viuen. L’orgull ebrenc també el formen els nostres emigrants: pilots, músics, arquitectes, enginyers, científics, esportistes, cuiners, dissenyadors, empresaris, monges missioneres, personal humanitari… La diversitat ebrenca pel món gairebé no té límits.

Per cert, si vostè coneix un talent ebrenc que creu que té una història prou bona per ser explicada es pot posar en contacte amb nosaltres a ebrencspelmon@gmail.com. Gràcies.

Dani Gutierrez
Dani Gutierrez
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 84

Últimes notícies