HomeSense categoriaEfemèrides · Albert Montañés, referent tenístic rapitenc i ebrenc

Efemèrides · Albert Montañés, referent tenístic rapitenc i ebrenc

ESPORTS // Se li resistia el primer títol, i després d’haver disputat les finals de Bucarest (2001), València (2004), Acapulco (2005), i Casablanca (2007), el 29 de juliol del 2008, Albert Montañés aconseguia al torneig holandès d’Amersfoort el primer campionat de l’ATP. Este mes es complixen 12 d’anys d’este important èxit del Albert Montañésrapitenc, que ha estat sens dubte un dels millors i més internacionals esportistes de les Terres de l’Ebre. 

Nascut el 26 de novembre de 1980, Albert Montañés va començar a jugar al tennis als sis anys, i després de les etapes al CT Serramar i CT Monterols de Reus, als 16 es va traslladar a Barcelona. Va arribar a ocupar el vint-i-dosè lloc com a millor posició en el rànquing mundial de l’ATP, l’agost del 2010 i març del 2011, i va aconseguir un total de 6 títols en tornejos de l’ATP 250, 8 Xallenger Sèries, i 2 en dobles, en les divuit temporades en les quals va competir com a professional, i en les quals va participar en 53 Tornejos de Grand Slam, dels quals va arribar als vuitens de final a l’Open dels Estats Units 2010 i de Roland Garros 2011, el mateix any que va guanyar el Campionat d’Espanya després de superar Pere Riba en la final. El 2012 va conquerir la Copa del Rei, quan es va imposar en la final a Albert Ramos. Es va mantenir en el Top 100 del rànquing ATP durant tretze temporades consecutives, del 2001 al 2013, en quatre de les quals va estar situat entre els Top 50.

Va destacar pel seu cop de dreta i la seua superfície preferida va ser la de terra batuda, on va guanyar tots els seus títols, a excepció del de dobles de Doha, i va aconseguir victòries de mèrit com el 2001 quan va derrotar Goran Ivanisevic, vencedor de Wimbledon i Michael Chang de Roland Garros, i el 2007 Stanislas Wawrinka, vencedor de l’Open d’Austràlia, però sens dubte el seu triomf de més prestigi va ser el 2010 quan s’imposava en semifinals del torneig d’Estoril a Roger Federer, un dels millors tennistes de la història per 6-2, 7-6 (7-5), quan el suís ocupava la primera posició del rànquing de l’ATP.

Algunes altres de les seues victòries més destacades van arribar davant diferents top-10 com Marian Cilic, Robin Soderling, Gilles Simon, James Blake, Karol Kucera, Albert Costa, Fernando González, Carlos Moyà, Gustavo Kuerten. Durant la seua trajectòria com a professional ha jugat contra els millors tennistes de les dos primeres dècades del segle XXI, com Rafa Nadal, Dominic Thiem, David Ferrer, Novak Djokovic, Juan Martin del Potro, Milos Raonic, Andy Murray, Jo-Wilfred Tsonga, Lleyton Hewitt, Gustavo Kuerten, i Juan Carlos Ferrero, entre altres.  

Integrat el 2010 a la llista de seleccionables per a jugar la Copa Davis amb l’equip espanyol, la seua assignatura pendent ha estat no poder disputar esta competició, en la qual han intervingut altres jugadors sense un palmarès tan destacat com el rapitenc.

Josep Maria Arenas, Narcís Pelach i Pere Icart han estat els entrenadors en la seua etapa professional, que finalitzava als 36 anys, concretament al mes d’abril del 2017, quan disputava al torneig de Barcelona el seu últim partit davant Feliciano López, en què va rebre un emotiu homenatge en companyia de la seua família.

Ja retirat, amb el seu germà Johnny, dirigeixen una escola de tennis al Centre Esportiu Johnny Montañés de la Ràpita, que porta el seu nom, i n’és el director i principal referent.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 48

Últimes notícies