HomeSense categoriaQuatre persones de l'Hospital Comarcal d'Amposta, diagnosticades amb coronavirus

Quatre persones de l’Hospital Comarcal d’Amposta, diagnosticades amb coronavirus

MONTSIÀ // Salut confirma un brot de coronavirus a l’Hospital Comarcal d’Amposta. Tres de les 43 proves PCR realitzades a pacients i treballadors en contacte directe amb el positiu detectat diumenge 19 de juliol han resultat també positives. Este és el primer brot de Covid-19 detectat a la capital del Montsià. Ara, i seguint els protocols de salut pública i d’epidemiologia, els contactes estrets, amb independència del resultat de les proves, han d’aïllar-se durant 14 dies.

El mateix diumenge, quan es va conèixer el positiu, d’acord amb Salut es va decidir no fer cap nou ingrés a la planta ni permetre cap visita familiar (tret de situació de final de vida, si es donés el cas). A més, dilluns al matí es va sectorialitzar i dividir la planta en dos unitats, una per a la mitja estada polivalent i l’altra per a subaguts, d’acord amb les recomanacions de Salut. Amb la detecció del brot, la planta tercera de l’Hospital passa a ser considerada zona taronja i durant 14 dies no hi haurà cap ingrés. Sí que es podrà donar l’alta amb confinament a domicili durant 14 dies els pacients que hi ha ingressats, sempre que ho decideixin les famílies. Les altres plantes de l’Hospital Comarcal continuen treballant amb normalitat.

Dilluns es repetiran totes les PCR a les 43 persones i si totes són negatives, la tercera planta tornarà a l’activitat normal dintre de les restriccions derivades de la situació de la pandèmia.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania. “Estem en situació covid i hem de ser conscients de seguir les normes de seguretat per evitar grans contagis, però també hem d’assumir que el risc encara existeix”, diu Tomàs. “A l’Hospital s’ha actuat amb agilitat i rapidesa per aïllar els casos detectats i evitar la propagació del virus, sempre d’acord amb els protocols i recomanacions de Salut Pública i Epidemiologia”, afegeix. L’alcalde d’Amposta també ha aprofitat l’ocasió per recordar a la ciutadania la necessitat de portar mascareta, de netejar-se de forma freqüent les mans i de mantenir les distàncies socials. “El virus encara està entre nosaltres i no ens podem relaxar, hem de continuar sent curosos per evitar la seva propagació”, assenyala.

Tomàs també ha demanat prudència a l’hora de propagar rumors i notícies falses. “Estem en un entorn d’incertesa i tots hem de saber-la gestionar; no hem de fer cas dels rumors i encara menys els hem de propagar, des de l’Ajuntament donarem tota la informació amb la màxima transparència i si alguna ciutadana o ciutadà té qualsevol dubte, abans de difondre un rumor per les xarxes socials es pot posar en contacte amb qualsevol membre de l’equip de govern i li resoldrem els dubtes”, diu, tot afegint que també s’informa a l’oposició de tota la situació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies