HomeSense categoriaEl Banc de Sang busca donants de plasma que hagen superat la...

El Banc de Sang busca donants de plasma que hagen superat la Covid-19

El banc de sang fa una crida i busca donants de plasma que hagen superat la Covid-19, ja que es tracta d’un plasma ric amb anticossos contra el coronavirus que pot ser un tractament efectiu per als malalts, ja que han superat una infecció pel Covid-19 ho han fet perquè han fabricat anticossos dirigits contra aquest virus. Aquests anticossos es troben en el plasma i, si els administrem a un malalt, podem ajudar a superar la infecció.

Els potencials donants de plasma cal que hagen passat el virus i que faça més de 14 dies que no tenen símptomes. El donant òptim de plasma convalescent de la Covid-19 és un home d’entre 18 i 65 anys que no haja estat transfós prèviament. En el cas de les dones, caldrà fer una prova prèvia, ja que, si han estat embarassades, podrien tenir un anticòs al plasma que podria provocar una complicació en la transfusió. Han d’haver passat un mínim de 14 dies després de la curació o de la desaparició dels símptomes del Coronavirus. Hi haurà sempre una selecció mèdica prèvia del potencial donant de plasma per part de professionals del Banc de Sang.

El plasma recollit pel Banc de Sang serà utilitzat per administrar en pacients en el marc de diferents estudis clínics per poder evidenciar que és un recurs terapèutic vàlid per superar la malaltia. Té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant.

Les persones interessades en participar en aquests estudis poden entrar al web www.donarsang.gencat.cat/plasmacovid19 i apuntar-se.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 76

Últimes notícies