HomeAgriculturaUnió de Pagesos insisteix als ajuntaments que no impedisquen els mercats d'aliments...

Unió de Pagesos insisteix als ajuntaments que no impedisquen els mercats d’aliments a l’aire lliure

Unió de Pagesos insisteix a reclamar als ajuntaments que han suspès els mercats d’aliments a l’aire lliure d’aforament inferior a 1.000 persones que rectifiquen. El sindicat ha ampliat el suport a esta demanda amb la Coordinadora Catalana d’Organitzacions de Consumidors de Productes Ecològics, la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya i també s’hi ha afegit Greenpeace. Demanda que ja havia fet amb la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) i Unió de Consumidors de Catalunya (UCC).

El sindicat remarca que impedir estos mercats contravé la resolució del Departament de Salut, el Reial Decret d’estat d’alarma i el Reial Decret que regula la venda directa de productes peribles i a més perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l’accés als aliments.

El sindicat recorda que altres ajuntaments com Vilanova i la Geltrú (Garraf), Montblanc (Conca de Barberà) i Moià (Moianès) s’han replantejat la prohibició i han tornat a posar-los en pràctica. En este sentit, el sindicat insisteix a les entitats municipalistes, Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya, que facen una crida a complir els criteris d’obertura dels mercats de productes frescos a l’aire lliure autoritzats i obligatoris.

Unió de Pagesos recorda als ajuntaments que, si els cal, poden demanar reforços a les autoritats competents per posar mesures de control per dosificar l’aforament als espais d’estos mercats, tal com estableix el Reial Decret d’estat d’alarma. D’altra banda, la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior va establir el 3 d’abril de manera molt clara les condicions específiques per a la realització de mercats no sedentaris.

El sindicat remarca també que molts municipis sí que han mantingut el mercat obert o han buscat alguna alternativa per distribuir de manera diferent les parades o els dies de mercat, entre els quals, a més de les capitals de comarca citades més amunt: Amposta, Balaguer, Berga, Figueres, Gandesa, Girona, la Bisbal d’Empordà, Manresa, Móra d’Ebre, Olot, Tàrrega, Tarragona, Tremp i Vilafranca del Penedès.

En este context de confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19, el sindicat insisteix que la pagesia és la peça determinant per proveir la població de productes frescos i de proximitat. Els productors treballen amb normalitat per seguir complint l’objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans.

Segons ha indicat Unió de Pagesos, els municipis de les Terres de l’Ebre que no deixen fer mercats d’aliments a l’aire lliure són Deltebre i el Perelló al Baix Ebre, La Sénia al Montsià, Móra la Nova a la Ribera d’Ebre, i Horta de Sant Joan, Bot, Batea, Caseres i Vilalba a la Terra Alta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies