HomeSocietatEl Banc dels Aliments estima que el Gran Recapte superarà amb escreix...

El Banc dels Aliments estima que el Gran Recapte superarà amb escreix els resultats del 2021

La 14a edició del Gran Recapte d’Aliments ha tornat a posar de manifest que, tot hi ser una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments, és una acció de solidaritat col·lectiva només possible gràcies a l’ajuda i el compromís de la ciutadania. Després de dos anys, en què la pandèmia va obligar a transformar el model i a centrar-se en les donacions monetàries, la enguany s’ha recuperat la il·lusió de la recaptació física d’aliments amb una important mobilització ciutadana, amb 16.200 persones voluntàries a les portes dels supermercats.

Respecte a la xifra aconseguida, amb les primeres dades obtingudes la quantitat recaptada superaria amb escreix la de la passada edició i se situaria a prop dels 5 milions d’euros, tot i que aquesta és una dada estimativa i des del Banc dels Aliments apunten que el recompte final es donarà a conèixer els propers dies.

El portaveu del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona i la delegació a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, ha volgut agrair la tasca duta a terme pel voluntariat, així com totes les donacions rebudes pels diferents canals. “Una vegada més hem tornat a fer possible una fita solidària referent al nostre territori, la ciutadania ha tornat a bolcar-se amb el Gran Recapte”, ha dit. El portaveu també ha posat de manifest que “tot i trobar-nos en un context molt complex, marcat per la inflació, la ciutadania ha tornat a demostrar la seua solidaritat”.

Des del dissabte s’han començat a dur a terme les tasques de classificació dels aliments que es distribueixen aquest mateix dilluns 28 de novembre. Per als que no hagin pogut col·laborar i vulgui aportar aliments, la campanya de donació continuarà activa fins al 6 de desembre a les caixes dels supermercats i fins al 25 desembre a través de la web www.granrecapte.com

Els Bancs dels Aliments col·laboren amb una xarxa de 650 entitats socials que atenen a 241 mil persones a Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 79

Últimes notícies