No decepcioneu

L’impost nuclear porta anys de tramitacions, entrebancs i daltabaixos. Quan semblava, però, que s’havien superat tots els esculls legals i que, finalment, podria entrar en vigor -amb un import o un altre-, hem vist com les desavinences, les desconfiances i el joc polític entre partits posen en perill un paquet d’inversions milionàries per a destinar a la diversificació econòmica de les àrees nuclears. Durant la darrera setmana, el xoc dialèctic, les rèpliques, contrarèpliques i les estratègies de rereguarda han pres tot el protagonisme a la regulació, la participació i els projectes que poden revertir la situació actual de les àrees nuclears.

En una època delicada en part del territori, quan Ercros acaba de fer l’estocada definitiva a Flix i les centrals nuclears han iniciat ja el compte enrere per al seu tancament, és del tot crucial que es duguin a terme noves polítiques de diversificació i creixement econòmic.

En els últims anys, però, les polítiques públiques al voltant de l’àrea d’Ascó, el repoblament i el dinamisme econòmic no han estat la prioritat per a cap administració. Per això, la creació de l’impost, tot i que condicionava aquestes polítiques públiques a l’entrada en vigor de l’impost a les empreses elèctriques, s’ha erigit com pràcticament l’única via de futur per part del territori ebrenc. La població segur que no entendria que el joc dialèctic i les rancúnies de la política acabessin deixant perdre el que pot ser la darrera oportunitat per als municipis de l’interior de les Terres de l’Ebre. Cal esperar doncs, que tots els partits catalans puguin estar a l’alçada de les circumstàncies i siguin capaços d’arribar a acords que beneficiïn el territori. La situació és greu.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies