HomeSense categoriaEl binomi música-festa centrarà el VI Festival de Música en Terres de...

El binomi música-festa centrarà el VI Festival de Música en Terres de Cruïlla de la Sénia

L’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs i l’Institut Ramon Muntaner ja tenen enllestit el programa de la sisena edició del Festival de Música en Terres de Cruïlla que celebraran els dies 21, 27 i 28 d’octubre i 3 de novembre a la Sénia. Totes les activitats programades giren al voltant del centre d’interès d’enguany, que és el binomi música i festa. “Hem continuat amb el projecte endegat ara fa tres anys de relacionar la música amb una temàtica afí, enguany li toca a la festa. I ho continuem fent tant des d’una perspectiva teòrica com pràctica”, han explicat els organitzadors.

L’activitat principal serà la jornada formativa del dissabte 27 d’octubre. Els especialistes i artistes convidats hi exposaran les seues experiències sobre la música de la festa mitjançant xarrades i demostracions al carrer. Principalment es parlarà de la música de celebracions festives que tenen lloc arreu del territori de parla catalana, com ara la Patum de Berga, les Festes de Santa Tecla de Tarragona, la Festa a la plaça d’Amposta, els balls de mantons d’Ulldecona i d’Algemesí i sobre la música de les orquestres de ball, entre altres. En la part més pràctica, la tarda i nit del dia 27, s’hi cantaran corrandes i s’hi ballarà el ball de mantons d’Ulldecona i la dansa de la Sénia. La jornada finalitzarà amb un sopar musical a càrrec del grup Corrandes són Corrandes, acompanyat per músics ebrencs. Esta jornada es completarà amb la del diumenge 28 al matí quan es farà el Seguici Festiu de les Terres de Cruïlla pels carrers del poble amb la participació d’elements i músics vinguts de tot l’àmbit territorial del festival. 

Com a prèvia, el diumenge 21 d’octubre, hi haurà el tradicional taller de jota cantada i de jota ballada a càrrec dels professors de l’Aula de Música de la Terra, Arturo Gaya i Ester Baiges. Esta activitat es fa coincidir amb la celebració a La Sénia de la Fira d’Artesania, de la Fusta i del Moble. 

Pel que fa al concert principal del festival i que servirà d’acte de cloenda, tindrà lloc el dia 3 de novembre i anirà a càrrec de la cantant algueresa i recent Creu de Sant Jordi, Franca Masu, que estarà acompanyada de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca. 

 

Tota l’informació a l’enllaç https://musiquesenterresdecruilla.wordpress.com/

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies