HomeCulturaEl canareu Oriol Reverter, del grup Kambrass Quintet, guanyador del 2n premi...

El canareu Oriol Reverter, del grup Kambrass Quintet, guanyador del 2n premi a l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition

El KamBrass Quintet van guanyar al desembre el segon premi de l’Orpheus Swiss Chamber  Music Competition 2020, un dels concursos anuals més prestigiosos  de Suïssa.L’Orpheus, creat fa quaranta anys, és un concurs  internacional amb grups emergents de tot Europa.

Actualment, els components de la formació formada per; Oriol Reverter (Alcanar), Guillem Cardona (Berga), Joan  Pàmies (Reus), Maria Severa (Felanitx) i Xavier Gil (Olesa de Montserrat),  resideixen a Suïssa, on cursen un màster de música de  cambra, de dos anys de durada.

El canareu Oriol Reverter explica que van tenir menys de tres mesos  per a preparar la seua actuació per al concurs: “al setembre, acabats  d’arribar a Suïssa, ens vam assabentar de la convocatòria d’este  concurs i ràpidament ens vam centrar en els assajos sense tenir temps d’adaptar-nos als canvis que suposava un nou país, una nova cultura, una altra universitat”.

Les obres seleccionades pel jurat de l’Orpheus per a l’actuació de  KamBrass que els van situar en el segon lloc del festival van ser:  Menuet und Badinerie (J. Sebastian Bach), Brass Quintet núm. 2 (Victor Ewald) i For outings for brass (André Previn).

El premi  consisteix en la realització d’un cocnert al festival Musikdorf  Ernen i un altre a la Swiss Chamber Músic Competition a Adelboden, que tindran lloc l’11 i el 19 de setembre, respectivament. A més,  KamBrass Quintet han estat els guanyadors del premi Gold Star en  les categories de música de cambra emergent i professional al  concurs en línia Music and Stars Awards.

El quintet va nàixer a Barcelona l’any 2017, quan aquest grup d’amics  eren alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya. A les

Quinquennals del 2019 van tenir l’oportunitat d’oferir el seu primer  concert a Alcanar i aquell mateix any van ser seleccionats per a  actuar al Barcelona Obertura Spring Festival i al Cicle de Joves  Intèrprets de l’Ametlla del Vallès. Si res no ho impedeix, aquest estiu  tenen previst d’oferir un concert a les Cases d’Alcanar.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies