HomePolíticaEl candidat del PDeCAT, Carles Luz, ha analitzat en una conferència els...

El candidat del PDeCAT, Carles Luz, ha analitzat en una conferència els reptes i oportunitats de l’Ebre

El candidat del PDeCAT a les Terres de l’Ebre, Carles Luz, ha encarat la precampanya amb una conferència per definir i centrar els principals reptes i oportunitats de les Terres de l’Ebre. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha estat l’encarregada de presentar el candidat i ho ha fet amb un discurs molt contundent a l’hora de reclamar “un bon govern amb el qual les Terres de l’Ebre se senten ben representades“. En aquesta línia Roigé ha posicionat l’Àngels Chacón com “l’única candidata capaç de retornar al govern de la Generalitat el prestigi i la bona governança que mereix”. L’alcaldessa ha definit Carles Luz com “una bona persona, un gran alcalde i un treballador incansable, que coneix molt bé el territori i que reimpulsarà les Terres de l’Ebre”.

Luz ha posat sobre la taula que “les Terres de l’Ebre representem el 2,3% de la població, però més del 10% del territori”. “La gent de les Terres de l’Ebre tenim una gran identitat i personalitat”, ha exposat el candidat, posant de manifest l’emprenedoria, la creativitat i el treball dels ebrencs.

L’alcalde de Gandesa també ha demanat “no conformar-se” i “conjurar-se per treballar plegats, fent front a la crisi i esprement totes les oportunitats per seguir transformant el territori”. Carles Luz, ha detallat que “l’Ebre formem part de la Catalunya Sud, i hem de participar plenament en el seu desenvolupament, hem de treballar plegats, però hem d’assegurar que els beneficis d’uns siguen també els dels altres”.

En esta línia el candidat ha reclamat “un govern que execute el desdoblament de l’eix de l’Ebre, la variant de l’N-420 o la Nacional 240, la C-43, l’autovia A-7, la sortida de l’AP-7 a la comarca del Montsià, el corredor del Mediterrani, l’estació de l’Aldea…”. Una altra de les reivindicacions de Luz ha estat la connexió amb fibra òptica a tots els municipis, reivindicant que serà la porta d’este territori majoritàriament rural. “De vegades, l’esforç que demana l’administració no va acompanyat de facilitats, per això des del PDeCAT volem impulsar la secretaria general del Món Rural, perquè treballe de forma àgil i transversal”, ha afegit.

Per últim, el candidat ebrenc ha posat de manifest que “si les Terres de l’Ebre van bé, Catalunya anirà bé”. I és que Carles Luz està convençut que “som un territori que és terra de cruïlla, per això cal comptar amb les infraestructures i comunicacions adients, adequades al segle XXI”.

Per la seua part, el candidat a la demarcació de Tarragona, Marc Arza, ha posat de manifest que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre necessiten fer tàndem. “L’equip del PDeCAT és la millor opció per una Catalunya Sud amb fortalesa, que avance, que no es conforme i que busque ser el motor de Catalunya”. El candidat reusenc ha exposat que “per pes demogràfic, les Terres de l’Ebre potser no tindrien universitat, però treballant conjuntament, hem fet possible que Tortosa també siga ciutat universitària”. Per això Marc Arza ha acabat detallant que “el compromís del Partit Demòcrata és treballar plegats a la demarcació de Tarragona per tenir pes al conjunt del país”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies