HomeSense categoriaEl CineClub la Ràpita, un referent de cinema a les Terres de...

El CineClub la Ràpita, un referent de cinema a les Terres de l’Ebre

LA RÀPITA // La Ràpita feia més de 30 anys que no gaudia d’un cinema a la seua localitat, però això ha canviat amb la creació del Cineclub La Ràpita, una associació sense ànim de lucre que aposta pel cinema de qualitat, independent i compromès. “El cineclub és una finestra cap a altres cultures, espais o temps. Un lloc on compartir l’experiència de veure cinema en pantalla gran on, socis i no socis, experimenten col·lectivament un altre tipus de cinema, allunyat de modes o comercialitat”, així ho definix el seu president Gabriel Vega. 

El principal objectiu del CineClub és la divulgació del cinema, com una cosa més que un simple entreteniment. Han apostat, des del principi, per un cinema molt divers, però sempre guiant-se pels criteris de la seua junta i amb la intenció de portar, a les Terres de l’Ebre, un tipus de cine que difícilment es veurà a les grans pantalles o a les grans capitals com és el cinema clàssic, el cinema no estrenat o el cinema d’animació asiàtica o europea. 

El seu president definix el CineClub com una experiència molt bonica, “molts dels nostres espectadors no saben ni el film que toca a cada projecció, però venen per la confiança en el nostre criteri. Com bé diu el nom, som un club de cine, un lloc on el 75% dels espectadors són assidus i, tot i que sempre és una alegria veure entrar gent nova i tothom és rebut amb els braços ben oberts, saber que tens una cinquantena de socis que donen suport al projecte, et fa molta il·lusió i et motiva a seguir endavant”, a més a més, destaca que és l’únic CineClub federat entre Tarragona i Sagunt (País València). 

A l’hora d’elegir les pel·lícules seguixen uns criteris molt adversos, ja que és molt difícil aconseguir els drets de projecció dels films. Tot i això, i gràcies a acords amb alguns distribuïdors, festivals i la Federació Catalana de CineClub, sempre troben algun títol estimulant per al públic, que ja són una quarantena d’espectadors i arriben a ser un centenar en projeccions especials. El president destaca que estan molt contents del seu públic i sobretot, que cada cop vinguen més espectadors de fora de la ciutat, com Ulldecona, Amposta, Gandesa, Vinaròs i Benicarló.

Una part important del funcionament del CineClub són els seus socis. Actualment compten amb 46 socis, xifra que “no em sembla gens malament donades les dificultats culturals que hem estat patint en els darrers temps” afegix Vega. Els socis tenen diferents descomptes als negocis dels patrocinadors, a més d’una reducció al 50% de l’entrada del film. S’organitzen de la manera que poden, “tots aportem el temps que podem, ja siga presentant les sessions, penjant cartells o bé portant el control de la taquilla”. És una activitat no remunerada on tots els beneficis van destinats al creixement del CineClub.

De cara al futur esperen que siga un propòsit a llarg termini, convertir-lo amb un projecte estable, poder mantenir-lo durant molts anys més i, el més important per a ells, que no patisca de finançament. Ara que ve l’estiu, aturen l’activitat, llevat que sorgisca alguna projecció especial, però per ara, emprenen els mesos de juliol i agost com un descans per a desconnectar i poder agafar forces per a encarar la recta final de l’any.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 68

Últimes notícies