HomeSense categoriaEl claustre de la URV rebutja també les condemnes dels "presos polítics...

El claustre de la URV rebutja també les condemnes dels “presos polítics catalans” i en demana l’alliberament immediat

El claustre de la URV ha rebutjat explícitament les condemnes als “presos polítics catalans” i ha demanat al seu alliberament immediat. La sessió extraordinària d’aquest dijous ha aprovat, amb 58 vots favorables, divuit en contra, dos en blanc i una abstenció el ‘Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política’. El text reclama el sobreseïment de tots els processos penals administratius relacionats, el retorn de les persones exiliades i considera que cal aprovar una llei d’amnistia com a via preferent per reprendre el diàleg. També dona suport a les mobilitzacions cíviques i pacífiques, rebutja la repressió de l’estat espanyol i la violència policial.

En aquest sentit, el claustre de la URV insta a investigar si la policia ha utilitzat mètodes prohibits en diferents normatives, tant pròpies com internacionals.

La convocatòria de la sessió extraordinària respon a una sol·licitud per part d’un col·lectiu de les universitats catalanes, Universitats pels Drets Civils, perquè les universitats públiques catalanes aprovin aquest mateix manifest. A més de la URV, ja ho han fet recentment la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. El manifest es presentarà per a votació als claustres de la resta d’universitats.

El Claustre de la URV ja havia aprovat dues declaracions, el 23 de novembre del 2017 i el 26 de juny de 2019, que denunciaven la judicialització del conflicte polític i reclamaven la posada en llibertat de les persones empresonades per les causes de l’1 d’octubre i del 14 d’octubre de 2019. L’acord aprovat aquest dijous es farà arribar a la presidència del Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Congrés de Diputats, el Govern de l’Estat i el Parlament europeu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 45

Últimes notícies